Türknet yeni nPerf sunucuları

Screenshot_2
Arkadaşlar TurkNet yeni sunucular eklemiş. Geçenlerde fark ettim bende. İstanbul sunucusuna bağlanıp speedtestte 40 50ms alırken 5ms 6ms almaya başladım. Ama vie.valve.net e tracert attığım zaman diğer kullanıcılara göre yine yüksek ms çıkıyor. Şimdi bu yeni açılan sunucuların bireysel kullanıcıya ne gibi faydaları mevcut? Yeni Gigafiber altyapı lokasyonları bu iller mi olacak acaba?

Şimdi şunu bir belirtmem gerekir.
En kısaca tabir ile anlatmak gerekirse her şehre artık tek çıkış noktası verilecek ileride hemen değil.
Yani siz samsunda iseniz yurt dışına çıkmak için istanbula uğramayacaksınız.
Bu konuda beklemeniz gerekiyor bunun çalışmaları bitmedi.

2 Beğeni

Süper olacak o zaman, teşekkürler!

Screenshot_3
Galiba şu an zaten öyle, İstanbula bağlanmadan çıkıyorum. Ama demek istediğim birkaç ay önce tracertte 40 50 ping arası alıp oyun içide 60 70 ping arası alırken şimdi pinglerin her türlü artmış olması bir sorun. Ping denemek için CS:GO kullanıyorum genelde. Geçenlerde denediğimde 110 120 arası pingle oynuyordum. Nerden nereye. O kadar masraf yapıp sunucu açılmış ama belirgin bir faydasını göremedim ben şahsen. Ondan dolayı sordum soruyu. En azından kurulan sunuculardan Gigafiber çekilebileceğini duysaydım daha çok sevinmiş olurdum. Cevap için teşekkürler.


Galiba direkt viyana çıkışından dolayı öyle. Stokholm sunucusuna atınca 3 ve 4. hopta static TurkNet diye bağlanıyor. @STORM

Bende 55 ms ping var.

bunda bende hata veriyor.

Sorun sadece TurkNet kaynaklı mı emin değilim. Peering anlaşması yapılan ve .cz ile biten hoplarda bir sıkıntı olduğu kesin ancak ComNet’te bulunan sunucum üzerinden aynı anda yapmış olduğum testlerde hemen hemen benzer sonuçları alıyorum. Aynı yolları paylaşmasalar dahi benzer değerler vermesi bir hayli ilginç. Diğer operatörlerdeki durumlar da paylaşılmalı. Radore vb datacenter’da sunucusu olanlar test yaparsa belki farklı bir bakış oluşabilir.

Bu Tracert testini nasil yorumluyoruz? Ben pek anlamıyorum. Paketin her bir geçtiği noktaya kadar geçen süre neden orantılı artmıyor? Örneğin; Ben İstanbul sunucusuna 12 ms alıyorum. Misal ben Tracert yaptığımda paket 4 noktayı geçip oraya ulaşıyorsa 1. Nokta - 3 ms / 2. Nokta - 7 ms / 3. Nokta - 10 ms / 4. Nokta - 12 ms olarak gözükmesi gerekmiyor mu? Nasıl oluyor da Tracertta noktaların birisi yüksek ms birisi düşük ms olabiliyor?

Maalesef sizin modem bağlantısında sorun var. Modem bağlantıdında çok ping almışsınız. Başka modem ile deneme şansınız var mı?

Arkada aktif bağlantılar varken normal 3-4 ms. Normalde 1ms ilk hop. İkinci bağlantı zaten vpn üzerinden

O anlık olarak gönderilen bir paket bloğu olduğundan ve ping atılan noktalar genellikle test sunucusu olmadığından hoplardaki pingler değişkenlik gösterebiliyor. Üç rtl paketinin gönderilmesi de ortalama değer almak maksadıyla yapılıyor.

1 Beğeni