TurkNet ve Digiturk

Sürekli arayıp rahatsız etmelerinden sıkıldım. Digitürk tv bağlayalım diyorlar zaten faturanızın 66 lirası internet 33 lirası tv kullansanız da kullanmasanız da bu parayı ödüyorsunuz diyor onaylarsanız ekiplerimiz gelip ücretsiz kurulum yapacak tv üyeliği de ücretsiz diyor. Bir insan bedava bir şey için bu kadar arayıp ısrarcı olmaz. Asıl önemli olan bu kişilere benim numaram nasıl gidiyor TurkNet’e geçeli bir hafta oldu daha öncesinde bu insanlar beni arayıp rahatsız etmiyordu. TurkNet neden numaramı bu kişilerle paylaşıyor?

3 Beğeni

TurkNet’e transfer yoluyla mı geçtiniz ? Yoksa bir kurulum ekibi falan geldi mi ?

Merhaba

Bu numaralar itibar etmeyiniz. Hiç bir şekilde paylaşılmıyor.

Bunlardan kurtulmanın bir yolu yok sanırım. Vodafone’a numaramı taşıdığımda aramaya başladılar bir yıldır tek tek numaralarını blokluyorum ancak hala ara sıra çalıyor telefonum. Bir kere yapıştılar mı bırakmıyorlar.

2 Beğeni

Baya uzun bi engelleme numaralar var. Onları atayım hepsini engelle . :slightly_smiling_face:

Yok hocam zaten ayda bir çalıyor artık çaldığında da engeli basıyorum. Önceleri uykumdan uyandırıyorlardı sabahın köründe arayarak. Üstelik açtığımda muhatabım olan birisi de olmuyor karşımda, ya hemen kapanıyor ya da telesekreter çıkıyor.

1 Beğeni

Kurumsal firmalar böyle işler ile uğraşmaz. Herhangi bir forum sitesine kayıt olduğunuz da numara verdiğinizde, oyun oynamak için numara verdiğinizde, veya işte kimaramış gibi uygulamar kullanmanız vb platformlar da site sahipleri veya uygulama sahipleri data ları para karşılığı satıyorlar :slight_smile: Bir ara knight online sunucu açacaktım. Telefon data paketi satan biri ile iletişime geçmiştim. 2000 adet numaraya 1000TL çekmişti :smiley: Hatta bu işi yapan firma ismi doğru olmaz o yüzden vermiyeceğim. Bir firmanın bayisi vardı. Orda çalışan elaman müşteri noları not alıp dağıttığı da oluyordu. Tabi tespiti halinde cezai işlemi var

1 Beğeni

Vodafone’dan gelen kurye hattımı teslim edip gittikten yarım saat sonra telefonum çaldı. Karşımdaki kişi benim tc kimlik numaramı ve başka kişisel bilgilerimi bana okuyarak bi takım sorular sordu. Cevaplamadan kapattım tabi ancak o günden sonra rastgele numaralardan aranmaya başladım.

1 Beğeni

Numara başı 1 tl veren kişiler var :slight_smile: Telegram da bir ara gruplar türemişti.

1 Beğeni

Kurumla değil de kuryeyle alakalı olmalı o zaman. Devletin de bilgisi dahilindedir, isteseler bu dolandırıcılara engel olabilirler diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Tabiki kurumların kazandıkları parayı duysan, bu tarz işler den gelen para onlar için sadaka bile değil :slight_smile: O yüzden kurumlar da problem yok. Gelen kurye olabilir. Yukarıda bahsettiğim şartlar da olabilir. Numara başı 1 tl deseler kuryeye. Kurye günde 50 60 no verse hesapla yani :slight_smile: Adam ek para der. Malasef bu işi suistimal eden kişiler mevcut. Önemli olan kısım bunu yapanı gerekli yere bildirdiğin de kurumun bir önlem alması.

1 Beğeni

Ben TurkNet 'e geçerken verdiğim numaradayken arıyorlardı şuanda yeni numaraya geçtim TurkNet üzerindende güncelledim şuanda kimse aramıyor ama xxx firimasından hattı aldığım ilk gün spam mesajları geliyor hattı sıfır aldım bide

İşte olay dediğim noktaya çıkıyor. TurkNet NUMARA dağıtmaz. Emin olabilir herkes. İşte sıkıntı dediğim gibi xx firmasından hattı aldığında orada ki çalışan olabilir. Magaza sorumlusu olabilir. Olabilirde olabilir yani :slight_smile:

1 Beğeni

Evet Millenicom’dan transfer yaparak geçtim. Adamlar madem bizden ayrıldınız numaranızı dağıtayım mı demiş :slight_smile: yani bir de şöyle bir durum var TurkNet kullandığımı nereden biliyor orası ayrı bir konu.

Bakın. TurkNet de sorun yaşadıgım oldu mu oldu. Fakat yaşadığım sorunların coğu TT kaynakli idi. Ha TurkNet tarafın dan yaşadığim sorun yokmu ? Var tabiki… Bunları söylememde ki sebeb ise, söyleyeceklerimin yandaşlık olarak algılanmaması için. TurkNet TR de çok büyük bir adım attı. Gigafiber olayı. Emin olun bu gigafiber yayıldıkça rekabet artacaktır. Bunlar biz tüketicilere + olarak mutlaka yansıyacaktır. Yani bu TurkNet bir cok firmanin canini yakmaya devam ediyor. Çunku yenilikci ve rekabeti bir hayli ust seviyeye tasiyor. Simdi bu durumda tekelleşmiş ISS’ler nerden dem vururuz derdindeler… İşte kimisi ariza cözme yanlısı olmaz. Kimisi TurkNet 'e gecti diye no dagitir. Isin komik tarafi TurkNet’liler araniyor genelde… Hep TurkNet tarafindan kampanya var adı altinda yanaşiyorlar. Rekabet iyidir ama rakip firmalar alçalma yönün de rekabet etmeyi tercih ediyorlar. Bunlar arka ve alt planda dönen oyunlar. O kadar çok bildiğim olay var ki. Hatta ispatı da kismen de olsa var açiklayamam. Cunku yasal durumlar var. Sanma ki sen rakip firmalar bu forumda yok. Inceleme yapmiyorlar… O yüzden emin olduğum bir konu var. TurkNet emin adimlarla yoluna devam ediyor. TurkNet’e KVKK yönunden guvenebilirsiniz…

Bu sabah farklı numaradan yine aradılar taahhütünüz bitmek üzere diyor ben taahhütlü internet kullanmıyorum zaten siz hangi firmadan arıyorsunuz diyorum biz ortak internet firmasıyız diyor şaka gibi cidden. Sonra dilerseniz tv paketinizi aktif edelim dedi ben de sağ olun ben dolandırılmak istemiyorum diyince ithamlarınıza dikkat edin diyip telefonu suratıma kapattı. Ablayı sinirlendirdik galiba biraz :slight_smile:

3 Beğeni

Yani yorumları okuyorum da ben dağıttığını düşünüyorum hadi ben maraştayım benim kuryem gitti sattı, abim adana da onunda mı kuryesi sattı? hadi oda sattı diyelim. ilçede arkadaşım var onunda mı kuryesi sattı? onuda sattı diyelim hadi 3 tane kuryeyi eledik aradan. bizim iş yerindeki 2 kişi var tanıdığım onlarında aynı şekilde numaraları ve ailesinin evindeki internetler kurye tarafından satıldı? yani ortada 7-8 tane TurkNet kuryesi var hepside numara mı satıyor allah aşkına :slight_smile: sadece ispat edemiyoruz. yoksa tüm kuryelerin sattığını düşünmüyorum yani bu kadar denk gelmez heralde. daha sizin kuryelerinizi saymıyorum bile :confused:

Bu kadar eminseniz, sanırım 2.Sulh hukuk mahkemeleri olması lazım bu davalara da bakıyor. Bir direk dava açın. YÜKLÜ tazminat kazanırsınız :slight_smile: ama TurkNet’lik çıkmazsa dosya masrafı vb bir ton masraf siz ödersiniz. Siz olaya sadece kurye olarak bakmayın. Olay çok yönlü.

ispat edemiyoruz dediğim yazıyı okuduğunu düşünmüyorum zeki arkadaşım. ayrıca ispat bile etsen ülkemizdeki adalet sistemine bakacak olduğumda haklı çıkma olasılığım bir paranın dik gelme ihtimalinden daha düşük. sadece görünen bu diyorum her birimiz periyodik bir şekilde TurkNet’e geçtiğimizde bu tarz numaralardan arandık. hadi TurkNet satmasın okey. fakat bir TurkNet çalışanı satıyor. sonuçta kurye de TurkNet çalışanı bunun önüne geçmesi gerekiyor. bu benim yada numarası bu tarz yerlere giden insanların sorunu mu?

Yoo gayet iyi okudum. İspat edememe gibi bir durum yok ZEKİ ARKADAŞIM. TurkNet tarafından şüphen olduğunu ve TurkNet’e geçtiğin de bu sorunları yaşadığına dair dilekçe ile başvurursan, gerekli incelemeler mutlaka ama mutlaka yapılacaktır. Eğer veri ihlali vb bir durum tespit edilirse kazanacaksın. Ülkenin adalet sistemini eleştirme gereksinimi duymuyorum, burası siyaset arenası olmadığı için. Yalnız bu konu da ortak düşüncede olduğumuzu belirtebilirim ancak. Sizi baya bayaaaaa emin olarak gördüğüm için bu öneriyi sundum. Şahsi algılamayın kendisin den eminse birisi bunları yapmalı.(EMİN OLAN HERKES YAPMALI) Diğer türlü birinin sevdiğim bir firmaya böyle ithamlar da bulunması hem rahatsız edici, hemde pek etik değil. Ben yukarıda yazdıklarım da örneklerini gördüğüm ve bildiğim için bu iddia da bulundum. Tabi sizde itham değil İDDİA’da bulunursanız. Bize saygıyla karşılamak düşer bu durumu.