TürkNet, Starlink ile anlaşabilir mi?

Merhaba. Elon Musk, tüm dünya genelinde Starlink’in bu sene Ağustos ayında sunulacağını duyurmuştu. Ancak Starlink’in kurulum ücreti ve aylık internet ücreti çok pahalı. Bu fiyatları düşürmek adına, TurkNet bu firma ile çok iyi anlaşabilir diye düşünüyorum. Çünkü Starlink’in sunacağı hızlar, ülkemizdeki diğer İnternet Servis Sağlayıcılarının istemeyeceği hızlarda. Bence şimdiden TurkNet, Starlink’e bir el atmalı ve anlaşma yapmalı. Ülkemizde Starlink, “TurkNet” adı altında sunulabilir veya sadece TurkNet ile anlaşmalı olur fakat yine Starlink adı altında hizmeti, çok daha ucuza kullanabiliriz belki. Ayrıca, Starlink ile TurkNet anlaşmalı olursa, belki Starlink TurkNet’e maddi olarakta yardımcı olabilir. Bu sayede TurkNet daha erken vakitte daha rahat gelişebilir.

erdem kardesim.sana yetisemiyorum valahi TurkNet yetkilisinden ricam.kardesimize bir an once gigabitin tanimlanmasini valahi bana vermesin sana versinler :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 Beğeni

O kadar mı bunaltıcıyım? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :sweat_smile:

Anlaşma yapılması konusun da sanmıyorum. TurkNet, daha çok tek paket üzerinden yoğunlaşmak istiyor. Sizin dediğiniz gibi bir anlaşma yapılırsa da TL cinsinden bir fiyat biçimlendirmesi de mükemmel olur. Starlink, ülkeler arası Operatör anlaşmaları yaparlarsa evet, ülkemiz de bu anlaşmayı yapmasını ve uydu internetin yayılmasın da öncülük ve etkin olacak Operatörlerden TurkNet’in olacağını düşünüyorum.

3 Beğeni

Böylece TurkNet’teki tek paket politikası hem kendi altyapıları hemde Starlink için geçerli olabilecek. “İster sabit, ister uydu! Nerede olursanız olun, fiber hızında internet sadece 100 TL!” gibi bir sloganları olacağını düşünüyorum. Ayrıca Starlink önemli. Arabana’da alırsın, takarsın kullanırsın. Hareketli araçlar içinde artık desteklenecekmiş. Hareket halinde önceden desteklenmediği söylenirdi ama Elon Musk teknolojiyi geliştirmeye devam ediyor. Hatta uçak üreticileriyle anlaşma yapacak ve uçaklara özel Starlink uyduları geliştirecekmiş. Yakında uçaklarda, ülkemizdeki yerel otobüs şirketlerinde ve kişisel araçlarda Starlink’i görebiliriz. Hatta eğer TurkNet, Starlink ile çok iyi anlaşmalar yapabilirse, 100 TL gibi bir fiyata hem Starlink, hemde sabit internetleri dahil olabilir. Yada ikisi için en fazla 150-200 TL alırlar. Böylece evden kullanacaksa, TurkNet GigaFiber, dışarıda arabanda kullanacaksan, Starlink… İkisi bir arada! Hemde tek sağlayıcın TurkNet… .:slight_smile:

1 Beğeni

Bu arada yeni profil fotoğrafım nasıl olmuş? Güzel bir poz yakalamaya çalıştım. Cem abiyi (Cem Çelebiler) andırıyor mu gülüşüm? :smiley:

Yapmaz, starlink de yapmaz. Malesef starlink de bölgesel fiyatlandırma yok. Daha yeni 70000 aboneyi geçti. Ve fiber olan hatta fttc ile 50 üstü hızı alanlar için gereksiz. Starlink tamamen kırsal kesime hitap ediyor. Km2 ye 6 abone olabilir şuan.

1 Beğeni

Samimiyet, pozitiflik katmış ve güzel olmuş ama bir Cem Çelebiler için yolun uzun gibi :slight_smile:


Şuan da gelse evet, gereksiz kaçabilir dediğiniz standartlar da fakat, Teknoloji gelişmeden yerin de duramaz o yüzden, dediğiniz sınırlandırmalar zamanla daha üst seviyelere gelecektir.

2 Beğeni

oyle demiyelim ayip olur :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Beğeni

Cem Çelebiler için yol uzun derken? :smiley: Amacım onun gibi bir internet şirketi CEO’su olmak değildi ki… Sadece dış görünüş açısından sormuştum.

Starlinkin bile yaklaşık 2-3 bin dolarlık kurulum ücretini 499 dolara mı ne verdiklerini söyledi elon musk sırf kullanıcılara daha alınabilir gelsin diye. TurkNet 'i geç Türkiye’de hiç bir firma onun altına girmez. Belki uzaynet gibi bir firma girerse girer o da şu an kullandığı sistemden daha kârlı ve performanslı ise

Senin kafa zehir dostum starlink ve türkiye :laughing:

Elon Musk TL güzel bir para birimi diye bir paylaşım falan yaparsa olabilir :joy:

2 Beğeni

Sadece mecazi bir anlam yüklemek istemiştim. :slight_smile:

2 Beğeni