Turknet Pahalı Diye Farklı Sağlayıcıya Geçmeden Okuyun

![3C1275C4-4BD4-47F3-BE94-7BB227D0B6E8|281x500](upload://4SX


xk

lY3yF7lInTeGogvLKEvgoc.jpeg)

6 Kişi TurkNet’i protesto için COMNET firmasına geçtik. Sabit IP hizmeti kullanıyoruz ve birbirimize IPSEC Bağlantısı yapmamız gerekiyor. Comnet’in kendi IP adresleri arasında kesinlikle bağlantı yapılamıyor ama Telekom, TurkNet, Superonline firmalarına ait aboneliklerden Comnet IP lerimize bağlanabiliyoruz.
22 Ağustos’ta durumu dile getirdim. O günden bugüne oyalayıp durdular. Sonun da yine durumu kendim sormam sonucu dalga geçer gibi problem yok, yapacak bir işlem de yok dediler. Ben de dalga mı geçiyorsunuz dedim. Ve aldığım cevap ekran görüntülerinde var.

3 kuruş ucuz diye gittim ama adamlardaki kibir kimsede yok. Kurumsallık desen hiç yok. Sorun çözme hiç yok. Akşam akşam internetim kesildi, 3 gün sonra cevap verdiler. Türktelekom ve TurkNet’ten başkası hikaye. Destek talebi konuşmalarımızı siz okuyun kararı siz verin.

2 Beğeni

Geçici çözüm olarak Cloudflare üzerinde MagicWan → IPSEC tunnel kullanmayı denediniz mi?

Diğer yandan her destek talep ettiğinizde çözüm bulamayıp üzerine de bu tarz mesajlara maruz kalacaksanız varsın ComNet kazanmasın. Yıl 2022, hala müşteri ilişkileri nedir öğrenemedik.

4 Beğeni

Merhaba kendi ipnize traceroute atabilirmisiniz bakalım arada nat benzeri birşey varmı.
alttaki benim sonucum gibi çıkması lazım tek bir satır
Ekran görüntüsü 2022-09-07 133708 (2)

1 Beğeni

Ne bekliyorsunuz ki. Geçecek başka firma mı yoktu. Forumlarda gruplarda buna benzer neler var neler. Önce bi araştırma yapsaydınız keşke. Sizin ki yine iyi müşterilere edilen lafları bi görseniz nutkunuz tutulur.
Geçmiş olsun.

3 Beğeni

Rezalet demek az kalır türkiye standartında denetimsizlikle ancak bu kadar oluyor şikayet ediyorsunuz 6 aydır tüketici haklarında bekleyen kaydım var :smiley: ülkece çok garibiz

2 Beğeni

Yanlış adama çattılar. YouTube kanalım için sağlam bir video çekiyorum. O hadsiz lafları onlara yedireceğim. Böyle firmalara yaptırım yapılmazsa olacağı bu.

4 Beğeni

Valla turknettede belli sorunlar var ancak yine de geri kalan bütün İSSlere 40 gömlek fazla gelir. Bizim sorunumuz Gigafiberin kurulumu :smiley: öyle soruna da can kurban diyelim ne diyelim :smiley:

2 Beğeni

hangi kanal izleyelim yayalım :smile:

1 Beğeni

GELECEK ŞİMDİ kanalı. ben bu adamlara sağlam taktım kafayı.

1 Beğeni

Benim 3 aylık, kardeşimin 13 aylık var. Madem hesabımızı kapatacakmışlar, onurumuzla savaşalım :grinning:

1 Beğeni

Abi seni izliyorum seviliyorsun senin bir videon var nasıl fiber getirttim diye o yeni bina olayını burada yaptım ama tınlamadılar :frowning:

TurkNet 'i iptal edip geçenlere zerre üzülmüyorum. Ne olduğu belirsiz böyle firmalara ucuz diye geçen varsa kocaman bir kahkaha atıyorum :wink:

Teşekkür ederim kardeşim :pray: 2 sene bekledim fiberi getirtebilmek için. Kendin de teknik olarak bilgi sahibi değilsen çok daha zor. Yeraltı dağıtım bacasına kadar tüm kablolamaları kendim yaptım öyle getirdiler.

1 Beğeni

Belediye ne dedi bu işe?

Tam olarak anlamadım

Belediyelik bir durum yok diye düşünüyorum. Telekom’un zaten hali hazırda yer altına döşenmiş altyapısı mevcuttur. Binadan ilgili bacaya kadar kablo çekilip üzeri düzgün kapatıldıysa sorun olmamıştır.

Belediyeden kazı izni alman gerekiyor. Yoksa ceza yersin, üstüne bir de asvalt parası ödersin. 4 metre ben kazıdım asvaltı. Telekom’un yeraltı boruları hasar görmüş, o yüzden 250 metre de onlar kazı yaptı.

Kafanıza göre kazı yapmaktan bahsettim

Şehir içinde o bacaya gidene kadar kaç metre parke taşı, asfalt vardır kim bilir. Zor iş.

:laughing:
Adamlara masraf çıkmış.