Turknet Online İşlemler Asla Yazdığımı Okumuyor

Merhaba arkadaşlar önceden de bir konu açmıştım. Taşındık ve yayın yapıyorum iki önemli kanalda. Bunla alakalı kaç gündür destek kaydı oluşturuyorum, her yerden ulaşmaya çalışıyorum, tamamen robot tarzı cevaplar alıyorum. Aşağıda size destek kayıtlarından bazı parçalar göndereceğim, böyle cevaplar almam normal mi? Kendi yazdıklarımın tamamını yazmayacağım zamanınızı çalmamak adına. Sadece asla cevap almadığım kısmını yazacağım.

Ben: “Hemen bir üst katımdaki komşumun ise 43.68 download, 6.76 upload gözüküyor.”

Merhaba Fırathan Bey, Ben Ayşegül Ç.
Bize iletmiş olduğunuz hız probleminizi inceledim.İnternet hizmetinizde ki yavaşlık sorunu ile ilgili hat değerlerinizde herhangi bir sorun görüntüleyemedim. Hızınız 24 mb şeklinde sabit. Sorun yaşamanız durumunda bilgisayarınızı modeminize kablolu bir şekilde bağlayarak ve bilgisayarınızda çalışan tüm programları kapatarak ve arka plandaki tüm cihazların bağlantılarını keserek İnternet Hız Testi Ölçme & Speed Test — TurkNet adresinden hız testi yapmanızı rica ederim . Hız testini 15-20 dakika aralıklarla en az 3 defa yaparak sonucu iletmenizi rica ederim.Ek olarak hangi saat aralığında sorun yaşadığınızı ve bu saatler aralığında yaptığınız hız testi sonuçlarını paylaşmanız yeterli olacaktır.Bize ilettiğiniz detayları inceleyerek hattınızda oluşan problemi çözümleyeceğim.
İyi günler dilerim.

Ben: “Bahsettiğim şey sadece kendi hızımla alakalı değil. Yukarıdaki paragrafta ve ekran görüntülerinde de görüldüğü üzere hemen bir üst katımdaki TurkNet YAPA VDSL kullanıcısı 43.68 Mbps indirme hızına, 6.76 Mbps yükleme hızına sahip.”

Merhaba Fırathan Bey, santral mesafeniz daha yüksek hızlar için maalesef ki uygun değil. Alabildiğiniz maksimum hız 24 mb. İyi günler.

Ben: “Bir üst katımdaki daire 43.68 download, 6.76 upload alıyor. Haliyle santrale aynı mesafedeyiz. Mesafe aynıyken bu hız farkı var zaten. Bahsetmek istediğim olay bu. 2 metre üstümdeki daire bu hızı alabiliyor halihazırda.”

Cevap gelmedi

Ben: "Bir üst katımdaki komşumun hızı 43.68 download, 6.76 upload iken benimki 25.3 download ve 3.16 upload. "

Merhaba Fırathan Bey, ben Faruk D.
Kaydınızı inceledim hattınızda güncelleme sağladım upload hızınız maksimum 4 mb upload’a yükseldi yapa da alt yapının desteklediği maksimum hızı almaktasınız bilginize.
İyi günler.

Ben: “Faruk Bey değişiklik için teşekkürler. Bir üst katımın 6.76 upload alma sebebini de öğrenebilir miyim? O hıza nasıl ulaşabilirim?”

Merhaba ben Muhammed Y.
Destek kaydınıza istinaden hizmetinizi kontrol ettiğimde bağlı olduğunuz santrale olan mesafeniz nedeniyle altyapınızın 4 mpbs’e kadar upload hızı desteklediğini görüntülüyorum.Altyapıya müdahale edemediğimizden dolayı alabileceğiniz maksimum hızı almaktasınız.
İyi günler dilerim.

Normal mi bu? Tıpkı benim gibi TurkNet YAPA VDSL kullanan bir üst katımın hızını niye alamadığımı sorduğumda aldığım cevap santrale olan mesafe.

Not: Her türlü hat değerleri, ankastre testi, devre numaraları vb. desteğe ulaştırıldı.


:slight_smile:

dostum evet hazır metin mesajları onlar bot yanıtlar atılıyor. ben daha önce bunu dediğimde hayırrr calışanlar var işini bilenler var vsvsvs ama yazılardan ibaret ekran görüntüleri de ekle malum sonra linç yiyebilirsin TurkNet’e bot yanıtlar cevap veriyor dediğin için

1 Beğeni

Sizin tesisat sıkıntılı ise farklı hız alabilirsiniz. Eğer zayıflama fazla ise bu sistemde santral mesafesinin uzak olduğunu gösterir. Bina girişinde bulunan ankastrede ölçüm yapabilir misiniz?

Yaptım. Ankastreden de hız aynı.

Burada ankastre sonuçlarını da paylaştım.

Üst katta ki abonenin devre numarasını alıp onu da destek kaydına ekleyip iletin. Neden farklı olabileceğinin Teknik cevabını size versinler. Apartmana gelen kablo tek ise farklı olmaması gerekir.

Orada ölçüm nasıl yapılabilir ki?

İki devre numarasını da attım. Cevap gelmedi henüz.

1 Beğeni

Ankastrede dairenize gelen kabloları biliyor iseniz modemi oraya bağlayarak ölçüm yapabilirsiniz