Türknet nasıl kar ediyor?

gigafiber için konuşuyorum.
turk telekom feci kazıklıyor galiba öyle böyle değil.

1 Beğeni

TT nin bayisi var eleman sayisi bayi sayisini goz ardi edince baya fark var turknette sirket bildigim kadariyla herhangi bir bayisi yok telekom gibi ama su gigafiber muhabbetinde bende merak ediyorum nasil kar ediyor telekom bu hizlari vermeden zarar ediyor

Bence Turk.net in karı Telekom kadar değildir. En önemli fark bence Turk.net in müşteri hizmetleri ve teknik ekip konusunda minimum personel çalıştırarak giderlerini minimize ederek hizmet vermeye çalışıyor. Zaten müşteri hizmetleri ve teknik ekip yetersizliği noktasında gecikmeler sorunlar ile ilgilide forumda defalarca konular açılıyor . Problem olduğu aşikar. Ama günümüz sartlarında Turk.net teknik personel sayısını arttırdığı müşteri hizmetlerine daha kalifiye personel aldığı bir call center kurduğu anda bunuda fiyata yansıtması gerekecvektir haklı olarak . Bunuda hiç bir kullanıcı istemez diye düşünüyorum :slight_smile:

1 Beğeni

TurkNet birde gigafiberi minimum yatırım maliyeti olan noktaları seçiyor. Hiç bir kazı yapmadan en kolay havadan binadan binaya eski usul altyapı kuruyor. Turk Telekom ağırlıklı olarak , Superonline ın tüm altyapısı yer altından getiriyor.

1 Beğeni

Yer alti daha mantikli degil mi havai mi mantikli yoksa

yer altı cok daha maliyetli ama cok daha saglam bence

1 Beğeni

Ben aslinda şunu dusunurum hep şimdi TT nin altyapisini kullanan firmalar TTye port kiralama ucretini internt hizina gore belirlo bir fiyat oduyorlar burasi belli.
Turkiyede butun internetin membahi Turktelekom niye yuksek hizlari veremiyor?
Misal upload 8 verecegine herkese 100 verse 50 verse downu 100 verecegine 500 verse 1 gbps verse Turktelekomun birine port kiralama ucreti de vermiyor? Neden bu hizlari vermiyor o zaman ?
Kullandiklari sistem ve cihazlara ucuz yatirim yapip kapasiteleri yetmedigi içinmi yoksa Güzel Ülkem Tûrkiyemi kotu bir internete mahkum etmek içinmi yapiyor?

1 Beğeni

esasında bir kere kazıldığında işi doğru düzgün yapsalar tek seferde yer altı her zaman daha iyi ki zarar görme ihitmali yok doğru çekilirse . olduki bir arıza olduğundada yer altındaki kabloyu değiştirmek çok kolay.ama maliyetli tabi.

bir şirket onca sene nasıl kar ediyorsa bunun bedeleri ilaki turkcell ve türk telekomu örnek alın bedel konusunda

Çok daha yuksek hızlar verecek teknolojiyede altyapıyada sahip TT bence. Ama neden versinki :slight_smile: Nasıl olsa mevcutta kapasitesini şişirmeden yuksek fiyatlarla zaten gelir elde ediyor. O hızları verdimi ister istemez yatırım yapması kapasiteleri arttırması gerekecek. Mevcut yapıyla köy sandığına ( varlık fonu ) daha fazla para aktarılıyor. TT bir tekel ve politikacıların kontrolunde işin ehli profesyoneller yönetmiyorki.

2 Beğeni

Bilgim olmadigi için acaba onlar da interneti yurt disindan mi aliyorlar diye dusunmedim degil misal yurt disindaki bir firmaya yuksek hiza yuksek para odendigi için bize ondanmi dusuk hizlari reva goruyorlar acaba dedim. Ama senin dedigin gibiyse yazik valla :frowning:

Servis sağlayıcılarda yurtdışı baglantılar için çeşitli firmalardan hizmet alıyor ve bedeller ödüyorlar.

1 Beğeni

İllaki hocam ama hiz konusunda nasil presödür işliyor onu bilmek lazim

bende çok hakim değilim bu konuya ama herkese yüksek hız verseler es zamanlı yurtdısı cıkıs kapasitesininde yukseltilmesi lazım yoksa darboğaz olacaktır.

İllaki yani tamamen aslinda ulkeye fayda olmak degilde cebine giren paraya bakiliyor.

1 Beğeni

Müşteri destek birimi çok sınırlı sayıda ve 7/24 anında iletişim sağlanmıyor
Modemleri satmazlarsa bir modem desteği için ekibi yok
Şube yok
Çalışan sayısı çok az (diger firmalara göre)
Reklam bütçesi diger firmalara göre çok çok daha düşük
Ve temelinde bir anlaşma var telekom insanların muhtaçlığını ve tabiki ek bir çok hizmetin bedelini kesiyor.Belki ufak şeyler gibi gözükebilir ama çok fazla gider oluyor bu saydıklarım

1 Beğeni

Bu noktada esasında TurkNet destek ten teknik ekipten kullanıcıların şikayet etmemeside lazım . 3 kuruşa 5 köfte malesef olmuyor :rofl:

2 Beğeni

Zaten TurkNet internetle haşır neşir olan genç kitleye hitap ediyor tüm yaş gruplarına göre uygun değil herkes destek kaydı açıp sorununu yazacak kadar bilgi sahibi değil haliyle zaten TurkNet 'e geçenlerde bilgili insanlar olduğu için kimse problem yaratmıyor ki sağladıkları internet hizmetini her daim iyi takip ediyorlar önemsiyorlar diger firmalar gibi sattım görüşürüz değil elbette bunun taahüt gibi bir durum olmamasıda kamçılıyordur.

1 Beğeni

bunun suçuda orada sahada olması gereken mühendis veya yetkilendirilmiş arkadaşlar çünkü işçiye veriyorlar kazma küreği kaz diyor adamda kör kazıyor işinin başında olan adamlarda bu sorun zaten olmuyor buna birebir şahit olmuştum

işin doğru yapılmasından kastın su borusu patladığında orayı kazan vatandaşın ortan o kablonun geçtiğini bilmesi ve ona göre kazmasıydı. Hadi hatayla kabloya hasar verdi onu telekoma bildirmesi üstünü kapatıp gitmemesi :slight_smile: