TürkNet kurulum hizmeti kapsamı

TurkNet abonelik için başvuracağım da teknik bir konuda yardıma ihtiyacım var. Resimde göreceğiniz üzere “Ev içi kablolarınız eskimişse yenisiyle değiştiriyoruz” yazıyor kurulum hizmeti kapsamında.


Benim interneti bağlatacağım odada gereken kablo yok yani çekilmemiş. Aşağıdaki fiber kutusundan daireye kadar kablo var ama ev içinde o kablodan yok. TurkNet kurulum ekipleri bu kabloyu çekerler mi? Yukarıdaki resimde “eskimiş kabloyu değiştiririz” yazıyor, bu kablo değiştirme mantığını “kablo çekeriz” olarak da kabul edebilir miyiz? Eve 2 tane ekip geldiği yazıyor, ilk olarak türk telekom ikincisi TurkNet, bu kablo işini hangisi yapıyor?

Bu sorum “oha bu kadar da detay sorulmaz” gibi bir algı oluşturduysa sizde kusura bakmayın fakat sormam gerekiyor çünkü bunun cevabını abone olmadan önce almazsam abone olduktan sonra “elektrikçi çağırın onlar halletsin” gibi bir yanıt alıp uğraşmak istemiyorum. (Sıfırdan internet taktıracağım, altyapım FTTB)

Aşağıdan gelen kablo eğer Cat 6 ise o kablonun ucuna modemi/Router bağlayıp size hizmet vereceklerdir. Eğer aşağıdan gelen kablo standart telefon kablosu ise maalesef o işlemi gelen ekipler yapmıyor. Daire içinde kısa Bir mesafe kablo verebilirler cihazınızın konumuna göre.

i
Türk Telekom kullanırken bu kablodan takmışlardı, resimdeki kablo evin ayrı bir köşesinde, benim bağlatmak istediğim odada (ikinci fotoğraf) kablo yok. Asıl sorum buydu aslında; kablo çekiyorlar mı, eğer çekiyorlarsa bu işlemi TT ekipleri mi yoksa TurkNet ekipleri mi hallediyor…

1 Beğeni

Aşağıdan CAT6 geliyor büyük ihtimalle çünkü bundan önceki internetim Türk Telekomdu. Hocam Türk Telekom ekipleri mi gelip o işlemi yapacaklar yoksa TurkNet mi?

Hocam cihaz olmayacak, hat değiştirme değil sıfırdan başvuru yapacağım. Şöyle söyleyebilirim: daireye gelen kabloların konumu ile yukarıdaki priz resminin arasında 10 metre bile yoktur. Kablo parasını verebilirim de kablo çekme işinden anladığım söylenemez.

Sıfırdan başvuru ise gelen ekip mevcut kabloya bağlantıyı yapıp bırakacak. Fiberde daha doğrusu fttb de işlemler nelerdir emin olmamakla birlikte size bu ek işlemi için Keystone Jack önerebilirim. Ben kendi evimde alt katta ki modemden gelen bağlantıyı bu şekilde yaptım.
Sizin bağlantınız nasıl yapılmış çok anlaşılmamış ama o kısa sarı kablo yerinde istediğiniz miktarda bir Cat kablo alıp Bu üründen (cat6 Keystone Jack) bağlantıyı sağlar veya kurulum ekibine iletir iseniz yardımcı olabilirler diye düşünüyorum.
İşlemi kendiniz de yapabilirsiniz. Jackın üzerinde kabloları bastırıp çakacak kapak mevcut. Belli bir renk sıralaması yapmak gerekiyor sadece. Kurulum hizmetinde ki kablo miktarı ve tipi ile ilgili bilgileri müsait olduğunda @alperenatici bey verebilir diye düşünüyorum.

1 Beğeni