Turknet in vermiş olduğu modem hakkında soru

Merhaba TurkNet 'e yeni geçtim. Türknetin vermiş olduğu modemi almak istiyorum bir sorum olacaktı. Verilen modemde telefon girişi var mı ? modem girişine ev telefonumu bağlamak istiyorum.

Voip özelliği var fakat turknette bu özellik aktif değil. Splitter ile bağlamanız gerekiyor

Direkt Modeme bağlama şansım yok mu splitter ile hız kaybı yaşayabilirim çünkü

Çok bir kayıp olacağını sanmıyorum ben de splitter ile kullanıyorum. Hattı direkt bağladığımdaki hat değerleri ile splitter ile olan hat değerlerinin arasında 0,2 lik bir hat zayıflama farkı var sadece.

Modemde özellik var fakat TurkNet voip özelliğini kullanamıyor diye biliyorum henüz.

TurkNet’ in ev telefonu paketi de var diye biliyorum aylık ekstra ücretle ev telefonu kullanamaz mıyım türknetle

Bir düzeltme yapayım wmg3625 te voip özelliği yok.
Voip desteği wmg8623 te mevcut.

TurkNet hangi modemi veriyor peki @STORM

şuanda gördüğüm kadarıyla wmg3625.
bende 8623 ü almayı düşünüyordum ama son anda değişiklik yaptılar şansıma.

anladığım kadarıyla splitter ile turknetin verdiği modemle ev telefonunu sorunsuz bir şekilde kullanabiliyoruz değil mi ? @enisemre

Kaliteli bir splitter bulabilirseniz o kayıp yok denecek kadar az olur. Ben yaklaşık 10 yıl önce aldığım bir Huawei modemin yanında gelen sanırım yine Huawei’nin (ya da kaliteli bi OEM) splitter’ını kullanıyorum ve fark neredeyse yok diyebilirim. Ara bileşenleri kaliteli seçerseniz bir sıkıntı yaşamazsınız.

Evet ben de 4 sene önce türk telekomun tplink modemle birlikte verdiği splitter ile kullanıyorum herhangi bir sorun yok. Hattıma 100mbit tanımlı 75 80mbit arası bir hız alıyorum. Sorguladığımda da maks 83mbit görünüyor zaten. Hatta hattın kapasitesi 95mbit civarı görünüyor fakat 8 SNR ile anca 75 mbit alabiliyorum :frowning:

1 Beğeni

0.1 ile 0.5 db civarında bir hat zayıflaması olur sadece spliter ile. Tabi buna ek olarak spliter ile modem arası kablonun mesafesi ve kalitesi de etkili olacaktır. Telefon hizmeti almak isterseniz faturanıza ek 10 TL daha ödemeniz gerekiyor.