Türknet’in 40 TL zam yapması

ancak malesef karar verici yöneticilere ulaşamadık, sesimizi duyuramadık.

Kullanıcılarınız için yaptıgınız zam %40 yani minimum degil minimum zam %10 dur %20 dir %40 degildir

1 Beğeni

ti sparkle seabone bağlantısını iptal edin istemiyoruz italyan toptan internetini

onlar deniz kablolarıyla ünlü fahiş fiyatlı bir toptan internet operatörüdür

www.he.net + cogent communications dual homing (as174-only-access + backup / failover) yapınız…

as6939 kapasitesini 4 terabite çıkarınız… 400 gbe x 10 yaparsınız olur biter.

yapılan zam çok fahiş oldu. bireysel her hız = 105 lira yapılması yeterli olmalıydı.

1000 defamı anlatacağız?

müşterilerin yarısı gıbırnet oris telekom gibi rakiplere kaçacak şimdi

sen kimsin ya, tartışma yaratıyorsun, internet özgür bir ortam…

müşteri her zaman haklıdır… demokrasi 100 yıl önce geldi… padişah kafanızı çöpe atın kardeşim

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ama yani. Tamam bunu da iletiyoruz.

Alt yapı sağlayısı ttnet benim aldığım 50 mbps hızı daha ucuza 129 TL’ye sağlarken üstelik 24 ay sabit fiyat garantisiyle TurkNet bunu nasıl sağlayamıyor? Benim alternatif iss kullanmamın ne anlamı kaldı. Yok enflasyonmuş yok maliyetmiş geçin bunları.

3 Beğeni

Merak etmeyin burası gerçekten TurkNet için önemli bir geri dönüş alanı. Yani özetle izlemiyoruz. @EFG bu konuda size yanıt verecektir müsait olduğunda

1 Beğeni

güzel kardeşim bütün CDN ve content-networklarla direkt peering yapmaya başladı TurkNet ve yapmalı da zaten…

ne anlamı var toptan çıkışta TI sparkle seabone kullanmasının. düşünmüşse gelsin kendisi veya sekreteri burada gerekçesini açıklasın niye uplinkler as6939’a geçirilemiyor?

yavaş erişim sağlanan prefixler önem arz ediyorsa kendisi PEERING kursun hatta politikasını OPEN yapmalı…

global bir ISP/NSP olma vizyonu taşımalı. bugün TT’nin uluslararası şebekesi var. rakipler eleştirmesini bilir… global şebeke kurmasını düşünür… ama icra etmez yada edemez.

ben bunu kabul edemiyorum 3-5 popu olan bir datacenterdi. şimdi 300 felan POPu oldu he.net in ve 1 numara olmaya doğru gidiyorlar, yetersiz deyip geçmek her kişinin harcı, sorunları çözüp birlikte büyümek babayiğitlerin harcıdır

Arkadaş onuda gitsin müşteri hizmetleri sunduğu gigafiberlilerden alsın zahmet olmazsa ben o adamla niye aynı faturayı ödiyeyim ki?

anlatamadın çünkü ben doktora neşter kullanmasını öğretmiyorum, diyorumki hocam şöyle bir ameliyat yöntemide varmış onu neden uygulamıyorsun… yani mesela açık ameliyat yerine neden laparoskopie yatırımı yapmıyor hastaneniz, demeye tekamül ediyor

umulur ki derdimi anlatabilmişimdir. size artık başkaca cevap yetiştiremeyeceğim için

bunun arka planda POPlar meselesi, içeride ve dışarıda bağlantı planlaması, kapasite planlaması, link kullanımı ve direkt-indirekt peer optimizasyonları var, ben mühendislik konularına girmedim. çarpıtmayınız.

iyi akşamlar iyi geceler

1 Beğeni

Tamam da bu da bir feedback olabilir ne var bunda. Gereksiz polemiğe bence hiç girmemek forum sağlığı için iyi olur.

@ModeratriX gösterdiğiniz anlayışlı desteğiniz için çok teşekkür ederim. ben son bir örnekle açıklamak isterim. şu bilinsin ki; bu vatandaki herkes kardeştir bizler düşman değiliz. savaştada olmamalıyız

örneğim şu, sütlü çikolata bir toptancıda 15 lira diğerinde 9 lira. ben perakendeciden onuda talep edebilirim müşterileri olarak. buna bulk traffic deniyor. premium sunmak zorunda değiller. enterprise (kurumsal) segmente isterse level3+telia versin…

herkes nestle çikolata yemek zorunda da değil. ülkerde yiyebilir. arkadaş zannetmişki ben mühendislerinize çikolata tarifi veriyorum, size isp den NSP’ye geçmeyi telkin ediyorum. ha gigafiberden sonra güzel bir atılım olabilir. ona da hakkım var. herkese açık olarakta paylaşabilirim anayasayla güvencede bu haklar.

örneğim bundan ibarettir tekraren herkese iyi akşamlar ve iyi geceler dilerim

3 Beğeni

İki müşterinin TurkNet’e olan maliyeti aynı ise niye fazla ödetsin. TürkTelekom her paket için yapıyor bu uygulamayı sadece kendi kârı artıyor. Müşteriye faydası yok.

@ModeratriX Fiyatlarla beraber internet hızınında artacağı söyleniyor. Peki altyapısı 100 mbps kaldırıyor diye bunu max hızda verdiğinizde olacakları ben söyleyim. Forumda bir sürü bağlantım kopuyor, ping yüksek diye konular, ticketlar açılacak. Bu sorunu çözmeden böyle bir fiyat artışı yapılması mantıklı değil. Örneğin ben 100 mbps geçtiğim zaman sürekli internetim kopuyordu, twitch gibi platformlarda canlı yayın izleyemiyordum. Sorunun tek çözümü hızımı 35 mbps düşürmekti. Aynı sorunu tekrar yaşamaktansa farklı bir sağlayıcı aramayı tercih ederim.

1 Beğeni

Maaş almıyorsanız bana TurkNet’i savunmayın o zaman.

2 Beğeni

Bu kişiye özel bir durum yani verilebilir sağlıklı hızlar paket durumuna bakılmaksızın sağlanacak. Örnek veriyorum, ben internetten sadece Facebook a girmek hava durumuna bakmak wp den konuşmak için kullanan bir aboneyim. Yıllar önce altyapım 35 mbps i desteklerken abone olmuşum kalmış. Haliyle hiç anlamadığım bir konu için de araştırma vs yapmadım. Altyapı güncellenmiş hızım yükselmiş veya binama fiber altyapı gelmiş. Ben hâlâ 35 ile kullanmaya devam ediyorum. TurkNet anladığım kadarıyla bunu yapacak. Tam detayları öğrendiğim zaman daha net ifade edebilirim. Yani Allah ne verdiyse verelim gibi bir şey olmayacak diye düşünüyorum.

Sence iki müşterinin maliyeti aynımıdır?

Madem zam yapıyor fiber alt yapı başvurusu yapamıyorum türk telekoma bağlı olduğunuz iss ye başvurun diyor alt yapı isteğimizi alıp türk telekoma yönlendire bilir mesela

Bu şekilde talepler son kullanıcı tarafından iletilmesi gerekiyor sistem üzerinde yalnızca arıza vb. durumlar ISS tarafından yerleşik operatöre iletilebiliyor.

1 Beğeni

Haksız sayılmazsın malum TT de 150-160’a mevcut internet hızımı alabiliyorum ve teknik servis güvencesi veriliyor. Arıza durumunda teknik ekipleri gün içerisinde gelip arızamı gidermek için çabalıyorlar fakat TurkNet de bir arıza yaşanırsa tamamen TT’nin vicdanına kalıyorsunuz. Şuan ki fiyatı hak edip etmediği tartışılır taahhüt dışında bir garanti verilmiyor.