Türknet hızı düşük gösteriyor

Merhaba,

Ne kadar servis sağlayıcı sitesi varsa baktım, hepsi altyapımın 34Mbit (VDSL) desteklediğini gösteriyor, TurkNet hariç. TurkNet’in sitesinde 12 Mbit gösteriyor. Kayıt açtım beni aradılar dediler ki mümkün değil zaten olsa biz sizin hızınızı hemen arttırırız. Yahu tamam da Türktelekom dahi kendi sitesinde Hipernet gösteriyor, altyapıyı veren adam da mı yalan söylüyor be kardeşim.

Nasıl çözülecek benim işim :frowning:

Bak sana şöyle söyleyeyim. Anlayacaksın.
Benim oturduğum apartman Turk Telekom sitesinde adsl gözüküyor. Yan apartman Hipernet gözüküyor.
Başka sitelerden baktığımda ayni. Ben 12 mbit Adsl, yan apartman 12mbit adsl + 32 mbit vdsl gözüküyor. Çok kızdım nasıl olur diye. Telekomdaki arkadaşlar eve kadar geldi. Dediğim şeyleri anlattim ve sorgulamaları gösterdim.
Telekomdaki çalışan da 100 mt aşağıda farklı bir apartmanda oturuyor. Böyle bişey mümkün olsa kendim de kullanırım dedi.
Yanımda il müdürlüğünden birilerini aradı.
Yanlış hatırlamıyorsam şöyle denmişti.
O adreste bizim gibi santralr aynı mesafede. Ama tanımlama yapılırken sistem üzerinde farklı bir saha dolabına bagli gözüktüğü için (600 mt) sistem Vdsl verilebilir gözüküyor ama mümkün değil.
Denedik. Ben bu hizi veririm diyen İss ye başvurdu. Ama 12 mbitten yüksek almadı hızı :grinning:
Uzun uzun anlattım ki benim bu olayi yasadigimda kan beynime sıçramışti

2 Beğeni

Anladım hocam ama benim durumda bir iss verebilirim diyor diğerleri veremem demiyor ki. Hepsi verebilirim diyor, TurkNet hariç. Şimdi bu altyapı datasını kim veriyor, muhtemelen Turktelekom. Herkes telekomdan aynı datayı çekiyor da TurkNet mi farklı data geliyor. Bunlar bir takım cevaplanmayı bekleyen sorular işte.

Kayıtlı olduğu saha dolabı sistemsel olarak 500-600 mt civarı olduğu için verilebilir gözüküyor ama mümkün değil. Veremez. Sor bakalım o hipernet altyapı görünen yerde alabilen var mı?
Yanlış hatırlamıyorsam bilgiler sisteme kaydedilirken dolap bilgisi yanlış girilmiş. O yüzden sistem verilir gözüküyor.
Teori de ikiniz farklı saha dolabına bağlısin.
Ama fiziki olarak %99 aynı saha dolabına bağlısiniz.
Kendim bizzat şahidim. Veririz diyen hic kimse veremedi. Kayıt açtılar. Mümkün değil cevabı aldılar

1 Beğeni

Kesin cevap olur bence.

Aynen. Herkes verebilirim der ama iş vermeye gelince veremiyorlar. Çünkü teknik olarak mümkün değil

Sana 2 tane altyapı sorgulaması veriyorum.
Biri benim, diğeri de benim apartmanıma bitişik diğer apartman. Dirsek mesafesi bile yok. Bitişik. Ama sorgulama aramızda 300-400 mt var. Fiziki olarak ikimizde aynı dolaba bağlıyız. Ama zamanında yan apartmanın sistem tanimlamasinda santrale yakın olan dolap gibi kayıt etmişler. Ve sistemde mesafeden kaynaklı Vdsl alabilir gözüküyor.
İss ismi vermicem. Bu apartmanin 3 nolu dairede oturan kişinin internet başvurusunu ben yaptım. TurkNet harici herkes 30 mbit veririm dedi. TURK TELEKOM musteri hizmetleri dahil :grinning::grinning:
Başvuruyu yaptık ama su an 9.5 mbit Adsl internet alıyor.
Evet 600 mt den Vdsl alabilir.
Ben Yapa dayken 30 mbit hızı 1 km den alıyordum ama burada konu biraz farklı gibi.
Arkadaş denesin. Bakalım alabiliyor mu.
Ben sadede birebir şahit olduğum konudan ornek verdim


1 Beğeni

Dediğim gibi garip tuhaf şeyler.
Yine bir arkadaşımın altyapi sorgulaması 50 mbit yazıyor heryerde.
Kendisi tt den hizmet alıyor. Normalde birkac aya bitiyordu taahhutu. Mh kaşla göz arasında kitlemiş tekrar 2 sene taahhüt. Beter olsun :grinning::grinning:
Evine gittiğimde modem arayüzüne girdim. Artık huy oldu ben de bu.
Aldığı 40 mbit. Atanabilit hız 85 Mbit. Snr de yanlış hatırlamıyorsam 20 db ye yakındı.

Demem o ki ben yan apartman ile ayni dolaba bağlıyım fiziki olarak %100 eminim ve biliyorum
Ama baska dolaba bagliymis gibi tanımlanmış.
Dedim ya Ttnet mh bile alırsın 30 mbit demiş.
Başvurduk ama aldı. Bişey diyecem de şimdi :grinning:
Aldi 9.5 mbit

1 Beğeni

115 mt den 75 in üstüne çıkamıyorum :slight_smile:

resim_2022-03-16_213546
burda bu şekilde çıkıyor

geçenlerde donanımhaber de birisi modemden kaynaklandığını söyledi… airties 5650 kullanıyorum en fazla 17a profili mevcutmuş ondan daha yüksek alamıyormuşum ne kadar doğru bilmiyorum :slight_smile:

Adalet :smiley:

Valla istersen o veririm diyen İss lerden birine geçmeyi dene. Ama veremezlerse sıkıntı olur.
Ogrenmenin en garanti yolu bulunduğunuz yerdeki saha ekipleriyle ulaşmak.
Bence rica ederek alıp alamayacağını ogrenebilirsin. Ben oyle öğrendim

merhaba, o rakamların pek bir önemi yok, yapman gereken bir vdsl aboneliği açtırmak, güzel bir vdsl modem almak ve modemin panelinden alabileceğin hız değerine bakarak, operatörden, gördüğün hız değerini alabilmen için ilgili üst paketin tanımlanmasını istemen gerek.

Bu sorgu apartmandaki benim dairenin sorgusu.
image

Buda aynı apartmanın zeminde ki dükkanın sorgusu:
image

Aynı apartmandayız yani. Dolap apartmanın önünde. O yüzden tam verim alabiliyorum internetten.

Bu hat değerlerim:

Merhaba @ObiwanKonami, altyapı sorgu sayfamızı tüm İSS’lerin yaptığı gibi TT veri tabanının algoritmasını kullanarak oluşturuyoruz. Orada alabileceğiniz maksimum hızlar ne gösteriyorsa altyapı durumunuz net olarak o dur.

İsterseniz bana özel mesaj üzerinden yazın. Ben de sizinle beraber bu durumu bir kontrol edeyim. Süreçleri birlikte inceleyerek net bir sonuca ulaşmaya çalışalım.

1 Beğeni

Konu çok fazla dallanıp budaklanmış :slight_smile: Aslında beklediğim tek cevap buydu. Bugün TurkNet de güncelleme yaptı ve 50 mbite kadar çıkabileceğimi söyledi. Hat değerlerim 100+mbit diyor ama ben çok anlamadım. Bir de geçiş işlemleri başladığımdan beri internetim yok :frowning:

İletin bilgilerinizi yardımcı olmaya çalışsın Enes Bey

VDSL kullanmaktayım 100mbps down hızım var ancak yan sokağımda taş çatlasa yine 50 metre yan sokağımda fiber bulunuyor. Santrale uzaklığım 131 metre. Saha dolabına uzaklığım ise sokak başında. Turk telekom buna rağmen fiber çekmiyor/hattımı fiber yapmıyor.

VDSL olan bölgelere FTTH önceliği verilmeyebiliyor siz oturduğunuz bölgeden toplu imza alıp bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ne dilekçe bırakın isterseniz. Talebe yönelik planlama yapılabiliyor.