Türknet Hattıma Statik IP Tanımlaması Yapmıyor

Öncelikle TurkNet Gigafiber Müşterisiyim. Aylardır forumdan konu açıyorum ve şikayet talebi oluşturuyorum. Destek ekipleri kesinlikle hazırcevap. Kopyala yapıştır yapıyorlar. Sorunum hiçbirşekilde çözümlenmiyor. Tüketici Mahkemelerine başvuracağımı bildirmek isterim.

Öncelikle Statik IP satın almama rağmen tracert testimde Private IP adresleri görüntülüyorum. Yani TurkNet, hattıma Statik IP atamak yerine CGNAT havuzunda hattıma sabit bir IP tanımlıyor. TurkNet beni mağdur etmiştir ve sorunumu çözmemiştir. Türknetten yaşadığım mağduriyeti gidermesini ve yaşadığım sorunları çözmelerini talep ederim.

Gerçek, yönlenebilir (public) bir statik IP adresin varsa, tracert komutu çıktısı şu şekilde görünmez:

:x: 10.x.x.x
:x: 100.x.x.x
:x: 192.168.x.x
:x: 172.16–31.x.x

Bu IP’ler özel/yerel (private) IP bloklarıdır. Eğer bunları görüyorsan CGNAT altındasındır.

:white_check_mark: Gerçek Statik IP’de tracert Örneği

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1 ← Kendi modemim
2 5 ms 4 ms 5 ms 85.98.234.1 ← internet servis sağlayıcı’nin gerçek gateway IP’si (public)
3 6 ms 5 ms 6 ms 213.74.112.49 ← Gerçek internet omurgası
4 7 ms 6 ms 7 ms 72.14.220.208 ← Google’a doğru yönlendirme
5 8 ms 7 ms 8 ms 8.8.8.8 ← Hedef (Google DNS)

TurkNet firmasından; tracert testlerimde (altyapımda) görünen Private IP adreslerini kaldırmalarını ve hattıma gerçek bir Statik IP tanımlamalarını talep ederim.

Merhaba tracert testinde kendi ip adresinizi görmemeniz doğaldır. Tracert testinde kendi ip adresinizi görmeniz gerektiği bilgisini edindiğiniz yeri paylaşırsanız bende bakayım kaynağınıza.

2 Beğeni