Türknet Gigafiber İndirme Hızı Düşüklüğü

Merhaba dün bu konuyu açmıştım. Bazı kullanıcıların yazdıklarına cevap verecektim. Konu kapatıldı. Bilgisayarımın özellikleri şöyle.
Eternet Kartı İntel Wifi 6 ax201 max 2.4 Gbp
Hard Disk 2 TB Seagate Barracuda Önbellek 256 Mb
Anakart Tuf Gaming Z490 Plus
SSD Samsung EvO Plus 970 3500 okuma 3300 yazma
SSD kullanımını kontrol ettil % 3 gösteriyor.

Speedtest sonuçlarınızı paylaşabilir misiniz? Veya sorun yaşadığınız indirme sunucusundaki hızlarınızı (steam, vs.)?

Download 897.41
Upload 933.13
Steam indirme hızı 46.3 Mb /sn

Hangi sunucudan indirme yapıyorsunuz? Sunucu değiştirip denediniz mi? Yurt dışı sunucuları beşki hızınızı değiştirir.

TurkNet İstanbul. Sunucu değiştirdik. Yurt dışı sunucularını denedik.

Internet Download manager kurarak aşağıda paylaşacağım linkteki dosyayı indirmeyi deneme sansınız olurmu ne hız alıyorsunuz.
http://speedtest.tele2.net/50GB.zip

Bu programı kurup deneme yaptık burada hız stabil olmamakla birlikte 90 civarı görünüyor. Ancak steam ve diğer tüm indirme sitelerinde hız 30-40Mb çıkıyor. TurkNet kendilerinde sorun olamadığını bilgisayar kaynaklı olabileceğini ve bir bilgisayarcıya baktırmam gerektiği söyledi. Bilgisayar teknik özellikler olarak Gigafiberi destekliyor. Yapılması gereken bir ayar var mı bilmiyorum.

1 Beğeni

Her sunucu 1g desteklemiyor bu yüzden steamde o hızları alıyorsun. İnternetinde herhangi bir sorun yok.

1 Beğeni

Eğerki 90 civarı hızı alabiliyorsanız internetinizde ve bilgisayarınızda bir problem olmadığını gösterir.Geriye kalan tek olasılık yukleme yaptıgınız sunucuların bu hızları desteklememesi veya kullanıcı bazında lmitler uygulaması gibi duruyor. Steam noktasında bende 1000 mbit kullanıyorum bende tam hız alamıyorum. Bazen 30-40 ları görürken bir sonraki gün 50-60 lara çıkıyor muhtemelen sunuculardaki yoğunluk durumundan kaynaklı ama hiç bir zaman 90 ları bende göremedim.

2 Beğeni

Bildiğim kadarıyla steam bir sınırlama getirmiyor. Ve aynı interneti kullanan arkadaşım 100 Mb alabiliyor steam den. Origin, Epic Games gibi platfomlarda da düşük hız alıyoruz.

1 Beğeni

Asıl staem sınırlama getiriyor

Epic de sınırlama koyuyor

Merhaba @Nevin, ben sizin söylemiş olduğunuz konuyu arkadaşlarımla görüştüm. Detaylarını öğrendim ve sistem üzerinden bende kontrol ettim. TurkNet tarafından size 1000 Mbps’lik hızlar sorunsuz bir şekilde veriliyor ve hattınız buluşuyor.

şu videoyu izle

1 Beğeni

@m.kursad, teşekkürler :pray:

1 Beğeni

Steam tüm kullanıcılar için sınırlama getiriyordur sanırım. Kullanıcı bazlı sınırlama getirmiyordur. Arkadaşım 90-100 Mb hızı görüyor. Bu nedenle bilgisayarda bir ayarlama yapılıyor mu diye sordum.

1 Beğeni

orasını bilmiyorum valla ya

İlginiz için teşekkürler.


Steam i baz almayin bence istanbul sunucusundan su an 1000 mbit baglantim ile verdigi hız bu :slight_smile:

Buda baglantimin test dosyasinde verdigi hiz :slight_smile: karsi sunucular net bir sekilde limitliyor siz diyince ozellikle denemek istedim :slight_smile:

Merhaba

Ankara şuan en stabil olan indirme yeri