TurkNet Fiber hizmette kablo çekimi ve ücretsiz modem hakkında

Yaklaşık 2senedir TurkNet adsl kullanmaktayım 8 ay önce binamıza fiber ftth geldi ama tüm işlemleri tamamlanıp aktivasyon sürecinde işlem bitince TurkNet fiber aboneliği başlatmak istiyorum ama kafama takılan bir sorun var TurkNet türktelekom ekiplerini gönderip daireye kadar fiber kablo çekiyormu yoksa kablo çekimi için türktelekoma başvuru mu yapmamız gerekiyor önceden bu konuda bilgi almak istiyorum.

Normal şartlarda Telekom fiber satışını başlatmadan önce dairelere fiber kabloların çekilmiş olması gerekir. Bu çekim işlemini de ya Telekom kendisi yapar ya da fiber kabloları ücretsiz şekilde yöneticinize teslim eder ve siz elektrikçi ayarlayıp çektirirsiniz.

Birkaç arkadaşım TurkNet aboneliği başlatarak çektirmiş yani bu mümkünmü bende türktelekoma başvuru yaptırıp çektireceğim lakin böyle bir durum söz konusu ise denemeye değermi bilmiyorum.

1 Beğeni

Şuan altyapı sorgulaması yaptığınızda altyapınız fiber mi görünüyor?

TurkNet başvurusu yaptığınızda. türk telekom ekibi gelip kendi çekecektir. kurulum ücreti alınacaktır.

Henüz soruda belirttiğim gibi aktivasyon sürecinde kablolar çekilmedi ve sisteme henüz düşmedi.

Bende bu yanıtı bekliyordum hocam.

modem ve gpon ücretsiz olarak verilmektedir. iptal edildiği sürece sizde kalıyor

Modem olarak kendi modemimi kullanmayı düşünüyorum bu konuda TurkNet 'e danışacağım abonelik alınca yardımcı olurlar heralde.

1 Beğeni

Hocam zaten bende ilk mesajımda söylediğim üzere fiber satışı başlamadan önce zaten dairelere kablolar çekilmiş olur eğer çekilmeden altyapınız fiber görünmeye başladıysa da ücretiyle çektirirsiniz.

Sorgulamalarda altyapınız fiber gözükmeye başladığı an fiber için abonelik başvurusu yapabilirsiniz.

Valla inşallah dediğiniz gibi olur bir problem yaşarsak sonradan halledebiliriz ozaman.

Kendi modeminizde router ve mac adresi klonlama özelliği var ise kullanabilirsiniz.

Var hocam asus ac55u modelini kullanıyorum.

O cihazı deneyimlemiş biri olarak evet kullanabilirsiniz :slight_smile:

2 Beğeni

gelen türk telekom görevlileri ne kadar ücret istiyorlar. turk nete ödediğimiz 162₺ haricinde mi bu ödeme ? ankastre kutudan evin salonu 15metre filan. ev giriş kat

1 Beğeni

Merhaba @fikrimgeldi
Kurulum ücretinden mi bahsediyorsunuz yoksa ekip çağırmak mı ?

1 Beğeni

kurulum ücretine eve kablo çekimi dahil midir? evde fiber net kablosu yok.normal internet kablosu var. bugün telekomdan aradılar evinizde fiber kablo çekili mi diye sordular. ben de yok dedim tabii. kablo çekim ekibine yönlendiriyoruz pazartesi-salı gelir dediler. önceki türk telekom ekibi kabloyu apartman girişine kadar çekti.ankastreyi takıp gittiler

1 Beğeni

Fiberde sadece kurulum ücreti alınıyor kablo ücreti alınmıyor.

1 Beğeni

teşekkür ederim inşAllah dediğiniz gibi çıkar.kurulum ücretini kabul ettim zaten ama onun dışında para vermek istemiyorum.gerekirse yasal cayma hakkımı kullanıp vazgeçecem

1 Beğeni

TurkNet Tahhütsüz olarak kullanıyorsunuz, ilk ay beğenmezsen paran iade ediliyor. İyi akşamlar dilerim.

1 Beğeni