Turknet Fiber hakkında soru

Merhabalar,yeni taşınacağım evde fiber internet hizmeti olduğunu gördüm.Şuanki evimde TurkNet’ten VDSL hizmeti alıyorum,aile evinde de fiber kullanıyoruz başka iss’den.TurkNet’i değerlendirmek istiyorum,100 mbps paket karşıma çıkıyor.Fiber altyapı olduğu için daha yüksek bir hız yok mudur bundan ? Örneğin gigafiber için 100-200-1000 paketleri varken sadece fiber hizmeti için başka paketler var mı bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim.

Özgür İletişim Fiber Paketi’nde hızlar Türk Telekom tarafından ayarlanmaktadır. Türk Telekom tarafında maksimum hız 100 olarak belirlendiği için daha yüksek bir hız verilemez maalesef.

3 Beğeni

Evet bir umut SAYE bekliyoruz. Bir umut ama😥.

2 Beğeni

Saye hizmeti ne zaman başlayacak bilgi lütfen

başlanacağı tarihin üzerinden neredeyse 1 yıl geçti o iş yalan oldu gibime geliyor tt fiyatları kasten yüksek tutuyor btk reddediyor süreci uzatıyorllar

1 Beğeni

Cevaplar için çok teşekkür ederim.Bir de merak ettiğim diğer konu da modem meselesi.Sırf bu yüzden Superonline almayı kesinlikle düşünmüyorum,kalitesiz ve ikinci el modemler verdikleri için,üstüne kullanıcı adı ve şifre bilgisi paylaşımı da yapmadıkları için illegal yollar hariç o modeme muhtaç kalıyorsunuz.Ben kendi modemimi kendim alıp kurulumunu kendim yapmak istiyorum,modem dayatması istemiyorum.TurkNet’te VDSL’de bu mümkün,peki fiberde de mümkün müdür ?

Fiber üzerinden internet hizmeti aldığınız zaman modem servis sağlayıcı tarafından verilmektedir.

Araştırdığım üzere tüm ISS’lerde durum bu şekilde gerçekten.Ancak nedenini bulamadım,güvenlikten olduğunu düşünüyorum ama ne gibi bir güvenlik ihlali olabilir fikrim yok.Bir de verilen cihazlar genelde ya standart ya da vasat cihazlar oluyor,taşınacağımız ev 2 katlı olduğu için ben ortalamanın üzerinde bir cihaz tercih etmek istiyorum.Diğer evimizde VDSL hizmeti olduğu için orada kendi aldığım modemi kullanabiliyorum ve modemin bulunduğu kat dolayısıyla çatı,bodrum,bahçe demeden her yerden bir çekim gücü sağlayabiliyorum,Keenetic Extra DSL ile.Fakat Superonline’ın HG255s modemi ile daha 20 metre öteden wifi çekmiyor,ben bunun olmasını istemiyorum ve sağlayıcı tarafından sunulan modemlerin de bu modemden bir farkının bulunacağını düşünmüyorum.Genişletici iyi bir seçenek olmuyor zira 5 ghz desteği barındırmadığı gibi,kat değişimlerinde de sürekli wifi’ı değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.Dediğim gibi Keenetic bulunan evde böyle bir sıkıntım asla olmuyor,yakındayken 5 ghz,uzaktayken 2.4 otomatik geçişe aldığım için sorunsuz bir şekilde aksamadan interneti kullanabiliyorum.Yani kısaca,fiber içinde bu işi tek modemde halletmenin yolu yok mu ?

@MustafaErdqn reis bi baksana telegram grubunda fiber internet kullanırken keenetic kullanabilirsiniz demiştin. Arkdaşta kullanabiliyor mu? Gpondan çıkan interneti direkt keenetice verebiliyor mu?

Fiber aboneliklerde hangi isp kullanırsanız kullanın telekomun modemi veriliyor (vae altyapı için geçerli) ancak siz kendi modeminizi takıp kullanmakta özgürsünüz tabi, keenetic’in tüm router modelleri fiber için uyumludur tercih ettiğiniz cihazı kullanabilirsiniz.

Evet kullanabilir, gpondan direk keenetic routera atlama yapabilir.

Türk Telekomun Fiber Altyapısı max 100 mbps olduğu için üstü verilemez