Turknet Ankara Kullanıcıları

Selamlar, Ankarada özellikle vdsl kullanan arkadaşlar, ping sonuçlarını paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.


7-8 arasında oluyor genelde (yenikent)

hocam mümkünse cmd üzerinden (windows başlata cmd yazın çıkar)

ping vie.valve.net ve ping tr.leagueoflegends.com yazarak ortalama değereri söyleyebilir misin hocam?

Valve=57ms
LeagueOfLegends=19ms

Sincan TT VDSL


image
Valorant 15ms lobide

Test neden sorun veriyor bilmiyorum en son oynadığımda herhangi bir sorun yoktu. GFN pingi hariç memnunum ben Ankara’daki pop noktası tamamen erişime açılırsa onlar da düzelir diye düşünüyorum.

Her zaman düşük pingler almanız mümkün değil yani saha dolabına yakınlığınıza göre ping durumunda değişiklikler olabilir. VDSL bakır kablolar üzerinden dağıtım yaptığından dolayı pinglerde oynamalar olabilir fakat ne VDSL dolabına ne kadar yakın olursanız ping’de düşüş olur. CS.Go gibi oyunların Türkiye’de sunucuları bulunmakta ve bu sunucular üzerinden bağlantı yapılmaktadır, sunucuya ne kadar yakın konumdaysanız o kadar az ping alırsınız. Saha dolabı ile aranızdaki ping ve hız testi yaptığınız sunucu ile aranızdaki mesafe ping değerlerinizi değiştirir.

Toplayacak olursam: Ping’i internet sağlayıcıları kafasına göre belirlemiyor sadece sizin mesafenize göre ping değerleri artıp azalıyor fakat fiber alt yapınız olursa ve fiber internet kullanıyorsanız ping değerleriniz düşük olur fakat bakır kablolar üzerinde bunu söyleyemem.

Ankara da ki kullanıcılar için yurt dışı çıkışları turktelekom ankara üzerinden çıkış yapmaya başlandı deniyordu doğru mu ? pingleri vs etkiler bu durum istanbulu dolaşmasından iyidir.