Turknet 4ms Ping

Sorum şu ki; TurkNet Samsun’a bir SpeedTest sunucusu açtı sanırım, SpeedTest uygulamasında Samsun TurkNet sunucusunu seçince 4ms ping alıyorum, Samsun Türk Telekomu seçince 22-28 ms arası ping oluyor. Birçok Yakın sunucuya ping attım ama bu değerleri göremedim, Ben fiber müşterisiyim, altyapım kaliteli ama VDSL kullanan tanıdıklarımda aynı şekilde, ping düşüşü var

Ping düşüşü falan degil aslinda yalnizca göz boyama çünkü hala pop olarak istanbula gidiyor ordan dönüyor. Tracertlerde gorebilirsiniz.

2 Beğeni

Yani aslında doğru rota ile pingler çok daha düşük olabilir burdan bunu mu anlıyoruz :slight_smile:

1 Beğeni

Tabiki telekom pingleri gibi. Ayni altyapida telekom TurkNet arasinda 15ms fark oluyor ki cok yuksek bir fark bu.

TurkNet açık ara en düşük pingi sunmaya başladığını belli ediyor burada. Size wolfteam oyunundan bir ping durumunu göstereceğim. Samsunda oturan turknetli vdsl arkadaşımla birbirimize olan pingimiz 3. Yani speedtestteki sunucu sadece hız testi özelinde olamaz bu da kanıt olarak dursun
Screenshot_2021y-06m-12d-19h-41m-44s-0863

2 Beğeni

Oyunlarda ping konusunda bir sorun yaşamıyorum ama arkadaşlarla “Parsec” diye bir uygulama kullanıyoruz. Uygulama “teamviewer” kafasında birbirimizin bilgisayarına bağlanıp oyun oynuyoruz bağlantı tipi de p2p yani ip den ipye bağlantı kuruyor direkt. Ankara’da oturuyorum ve aynı şehirdeki Türk Telekom kullanan arkadaşıma 30ms altı bağlanamıyorum ama İstanbul’daki TurkNet kullanan arkadaşa 18-20ms ile bağlanıyorum. Tabii bu operatör farkı olduğu için böyle oluyor da olabilir ama bazen pingler çok yükseliyor ve can sıkıyor :confused:

Ara bağlantılar kurulduğunda turk Telekom kullanıcıları gibi düşük pinge sahip olacağız hatta daha düşük olacağının sinyali olabilir bu

Statik IP alarak birde test etmenizi öneririm. Statik IP olmadan Ankara’daki TurkNet’e 4 ms ping alırken. Ankara Turk Telekom’a 12 ms ping alıyordum. (Şubat ve Mart aylarında bu değerler 22 ms gibiydi statik IP olmadan dahi. Yani TurNet aslında Statik IPsizde ping iyileştirmiş.) Statik IP kullanınca Ankara da olan sunuculara max 5 - 6 ms ping almaya başladım. TurkNet suncusu 3ms Turk Telekom ve Turksat 4 ms oldu.

Samsun TurkNet 'e kaç ping alıyorsun acaba

Anlaşılan yinede dolanıyor veri

gaziantepten adanaya 40 ping çıkıyor şaka gibi :smiley:

Turk Telekom Samsuna 4 ms. TurkNet sunucusu dolanıyor. Bu arada Jitter 1 ms olmuş. Aylardı hep 0 dı

Bu SS’de 27 ping var nasıl 4 çıkıyor

İlk attığım görsel TurkNet Samsun sunucusuydu. O görselde 27 ms ping vardı. Daha sonra acaba Samsun’daki tüm sunuculara mı aynı şeklinde bir kontrol yapayım dedim ve Samsun Turk Telekom sunucusunu seçip test yaptım ve sonuçlar ikinci görseldeki gibi oldu. Yani TurkNet Samsun sunucusuna 27 ms iken Turk Telekom Samsun sunucusuna 4 ms.

:heart_eyes::heart_eyes:

Eski statik ip ile turknetin sunucu sayısını arttırdıktan sonrası fark mı etti acaba

agam bunlar göz boyama sen cmd ye tracert googe.com yaz veri nereden dolaşıyor kaç ms oluyor görürsün

Yok bu sunucular kurulmadan yada aktif olmadan önce geforce now ile fark etmiştim.

Google için yine istanbula gideceğimdir. Yurt dışı çıkış için. Fakat buradaki konu ülke içi ping idi. Çünkü ilk abone olduğumda 22 ms gibi değerler vardı.