Türkiye'de kaç kişi fiber internet kullanıyor?

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’de 5 milyon abonenin fiber internet kullandığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak, “2003 yılında neredeyse yok dediğimiz genişbant internet abone sayısı bugün 87,5 milyona ulaştı. Fiber abone sayımız yaklaşık 5 milyona ulaşmış durumda” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta fiber altyapı konusunda öz eleştiri yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:"“Mutlaka çözmemiz gereken bir diğer konu da fiber internet altyapısını hızla yaygınlaştırmamızdır. Bu konuda yavaş gittiğimizin farkındayız. Türk Telekom’daki sorunun çözümüyle bu alanda çalışan diğer firmalarımızı da teşvik ederek Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde fiber internet altyapısını geliştirmesini sağlayacağız. Gerekirse kırsala ve nüfus yoğunluğu düşük yerlere fiber altyapı götürecek ortak bir yapının kurulmasını da destekleyeceğiz."

Kaynak

3 Beğeni

Keşke port ücretleri hakkında bahsetselerdi. Aşırı pahalı

Kaynak sıkıntılı. Bu tip konularda bağımsız veri önemli.

3 Beğeni

Çözüm süreci olarak 2053 yılını belirlemişler. :slight_smile:

4 Beğeni

Hicbir sey olmayacagini bizde biliyoruz habire diyolar ama sonuç yok neyse daha bisi demiyim :grin:

sadece kabalaık kısma hıtap edıyor fıber sıte,apartman vs…ozel bınalara vermıyorlar omur boyu fıber alamayacaksak teknolojı devrınde yasıyoruzmu bellı dııl…bir zaman dial up vardı,sonra adls geldı oda gitti , vdsl var su an en basıt verdıklerı , fıber var almak ımkansız arsanın dıbınden telekom+superonline gecıyor ama coklu olarak abone olursa verıyorlar ozel tek bınalara yok…
yanı su vdsl devrı de kapansa fıber verseler her yere bu dedıgım belkı hayal su an…