Türk Telekom FTTH altyapıda hızlar ne durumda?

Arkadaşlar merhaba Türk Telekom FTTH altyapıda TurkNet kullanıyorum aldığım hız 100/8 şeklinde önceden 100/10’du sonra bufferbloat için 8’e Türk Telekom düşürdüğü söylendi sizde de durum böyle mi?


Merhaba aynı şekilde eskiden 100/12 geliyordu şu an 100/7-8

1 Beğeni

selamalar, hocam zaten sizde bufferbloat yoktu (: Şuan TT altyapısında TurkNet 100 kullananları merak ediyorum açıkçası. Ne kadar ödüyorsunuz?

Evet peki bu durum acaba Türk Telekom kullananlarda aynı mı?

269Tl 500 paket için

Türk Telekom demi, bir de bufferbloat olayı zaten sende yoktu bildiğim kadarıyla bir farklılık gözlemledin mi? Ping olsun hızda dalgalanmalar olsun, uploadda tutarsızlıklar olsun.

1 Beğeni

Tecrübelerimi paylaşayım: tt millenicom ve superonlinenın dns hijacking yaptığını ve pek çok kısıtlama koyduğunu gördüm. Diğer sağlayıcıları zorunluluktan kullanmak zorunda kalmıştım mümkün olduğunca türkneti seçiyorum.
Bu arada upload 8 e düştüğünden beri bufferbloat çok arttı ve paket kaybı sorunları yaşanıyor bir süredir özellikle google servislerinde.

1 Beğeni

Tt kullanmıyorum farklı firma. Kırklareliden Valve pingim 32 Ms. Tnn 46ms idi hız dalgalanması ben yaşamıyorum. 40 küsür upload alıyorum ilk geçtiğim zaman 3/4 kez genel bir kesintiye maruz kaldım son 2 aydır hiçbir sorun yaşamıyorum

1 Beğeni

evet paket kaybı vs de oluyor arada FTTH olduğu halde. Yani bu sorunları ne zaman çözerler muamma.

Usta comnet 500 paket 329 yazıyor 269 nasıl alınıyor

zam gelmeden önce 180 günlük satın almıştım. şubat sonunda zam geldi.

Güzel fiyatmış :slightly_smiling_face:

Comnet’te gösterilen hızı alabiliyor muyuz?
image

Fazlasını alıyorum. paketim 500 genelde 600 620 civarı alıyorum.

2 Beğeni

Turk Telekom FTTH altyapısında VodafoneNet hala yüksek upload hızı ile sunuluyor.

Aslında denemek lazım acaba yüksek hızlarda da bufferbloat yapar mı? örnek 1000/50 gibi ki yapar gibime geliyor. Simetrik değil sonuçta. Bir de upload çok stabil değil bende. Sürekli dalgalı.

Ama bufferbloat sorunu var bakarsanız 1377 ping upload kullanımında.

Upload ben de stabil geliyor sorunsuz.

1 Beğeni