Türk Telekom Altyapısı Üzerine

Merhaba,

100MBPS fiber kullanıcısıyım. Binada Türk Telekom’a ait fiber altyapısı var. İşim gereği 100 MBPS artık yetersiz gelmeye başladı. (Yüksek boyutlarda dosya transferleri yapıyorum.)

Araştırdığım kadarıyla Türk Telekom portu üzerinden 100’den fazla hız alınmıyor fakat merak ettiğim konu şu. Binada X firmaya ait fiber ankastresi varken Y firma gelip yine oraya altyapı kurabiliyor mu?

Araştırdım fakat net bir bilgi yok. Herhangi bir binada da iki fiber optiğin aynı anda mevcut olduğunu göremedim. Konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim, ona göre Türk Telekom’a geçiş yapacağım yada imza toplayıp altyapı talebinde bulunacağım TurkNet’e.

Bu tamamen firmanın ne kadar bantgenişliği kiraladığı ile alakalı.TT altyapısında altyapı sahibi olmasalar bile 1000 e kadar veren başka firmalar mevcut.Adamlar o şekilde anlaşmış TT ile.TurkNetde 100 mbps şeklinde anlaşmış.

Onu farkındayım, sadece sorduğum sorunun cevabını merak ediyorum.

X firmasının fiber kutusu binada varken Y firması gelip aynı binaya fiber kutusu kurabiliyor mu?

Selamlar @Astraphobia, site yönetimi izni dahilinde birden çok firmanın altyapısı binanızda bulunabilir.

Siteden ziyade aile apartmanındayız. Daha önce de TT’ye fiber optik altyapı kurulması için imza toplayıp zar zor altyapıyı getirtmiştik.

Eğer kurulum oluyorsa ona göre yine imza toplayacağım çünkü. Bu yüzden soruyorum.

Talepte bulunabilirsiniz. Birden fazla altyapının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.