TT üzerinden alınan hızlar aynı mı kalacak?

Yeni güncelleme ile tek pakete geçiş yapılıyor artık. Türk telekom üzerinden FTTH hizmeti alanların internet hızlarında bir değişiklik olacak mı ?

1 Beğeni

Sanmıyorum. Altyapı sorgulamasında binadaki başka daireleri sorguladım hala 100 Mbps çıkıyor. Turk Telekom azat etmedende 100 Mbps üzeri alabileceğimizi sanmıyorum.

100 mbps üstü alınamayacak TT izin verirse alınabilir

Saye gelse de artık kurtulsak 100 / 8 paketten. Bir kez de yapılacak bir şey sorunsuz olsun. Normalde tüketici haklıdır bizde isp haklıdır mantığı var :smiley:

Nasıl bir değişiklik fiber de altyapı sağlayıcının verdiği hızı almıyor musunuz zaten?

Tek paket güncellemesinden kaynaklı acaba TT altyapısındakilerde 100Mbps üzeri hız alabilir mi gibi bir soru oluşmuş galiba.

Demek istediğim hızlarda bir artış olacak mı . Tam hızları alıyorum zaten.

TT altyapısında TT tarafından belirlenen hızlar üzerinden hizmet verilecektir.

1 Beğeni

DH Forumda böyle birşey gördüm…

1 Beğeni

Türk Telekom ile anlaşma sağlanır ise daha yüksek hızlar verilecektir.

2 Beğeni

100 alıyor iseniz 101 olmayacak. :person_shrugging:

1 Beğeni

TT port kira ucret tablosuna bakarsaniz 100 mbit ile 1000 mbit olan paket icin port ucreti aynidir fakat 1000lik paket satisa kapalidir. TT istese 1000 mbit hizi acabilir ama kurumsallara bunu fahis fiyattan sattiklari icin ne bunu açıyorlar nede 200-300-500 gibi ara hizlarda paket cikartiyorlar. Umarim issler bu konuda tt ile bir anlasmaya varir ve ara paketler acilarak 1000 mbit hiz tt uzerinden verilebilir hale gelir. Ftth fiber saglaniyor ama 100 ustu paket yok ortada ozaman ne anladim ki bundan. Zaten fttc kbin koydular heryere artik vdsl ile bile 70-80-90 hizlari cok rahat gorur olduk. Fiber deyince insanin aklina ilk yuksek hizlar ve sonrada dusuk ping gelir. Fakat ne yazik ki yuksek hizlari fiber kullananlar goremiyor. Hem diyorlar ki daha cok fiber olmali ama fiber alan adama da bi zahmet yuksek hizli paket sansi tani. Dunyanin internet alt yapisi gelismis ulkelerinde artik paketler 100den baslayip 1000e 10.000e gidiyor bizim en yuksek paketimiz 100 mbit. Biimadilar milleti sömürmeyenadam gibi hizmet verme gibi bi anlayis yok. Bunu bi tek TurkNet yapmaya calisiyor ama kisitli imkanlarla bi yere kadar. Kendi alt yapisi ile bu is olmaz cunku kayda deger hane sayisina ulasmasi coook uzun yillar alir. Bi sebeple tt alt yapisi ile de turknetin verdigi gibi 1000 mbite kadar hiz verilebilmeli.

1 Beğeni