TT ile Başım belada

Daha önce açtığım konuda output power upstream değerinin -1.9 olduğunu belirtip neden kaynaklandığını sormuştum. Bazı arkadaşlar santrale yakın olduğun için düşük güç gerekiyor vb cevaplar vermişti. Santrale yaklaşık 50-60 metre uzakltıktayım bu kadar düşük güçte sinyal göndermesinin normal olmadığını düşünüyorum. Biliyorsunuz türk telekomun upload değerleri konusunda kısıtlamaları mevcut yüksek upload hızıyla işim yok fakat upload latency değerim yüksek çıkıyor download latency 20 ms iken upload latency 150-200 ms arasında değişiyor. Ben türk telekomun hat yoğunluğu olduğu için bilerek bu değeri eksi olarak tuttuğunu düşünüyorum konu hakkında uzman arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim

Upload latency’nin yüksek çıkmasının sebebi kullandığın modemin uyduruk olması, Keenetic modem alırsan benimki gibi Latency değerleri görebilirsin.

Hocam kesin modem kaynaklı mıdır bunu garanti anlayabileceğim bir yol var mı şu an kullandığım modem zyxel VMG3625-T50B evde interneti tek kişi kablolu bağlantı ile kullanıyorum

Önceki konunda hat değerlerinin iyiydi 24 download/12 upload alıyordun snr 25-30 db ile.Yani hattın daha yüksek hızları kaldırabilir ama sen gerek yok diyosun.

Modemin yazılım güncellemesi varsa güncelle,QOS etkinleştir ve Qos menüsünde wan yükleme kısmına 10000 girip dene ve tekrar test yap.Yine düşmediyse 9800 yap böyle hız testinde latency düşene kadar 9700-9600 düşürerek devam et.Değişen bir şey olmadıysa eski upload hızına dönmek için koyduğun değeri sil ve boş bırakıp kaydet.

DSL’de önemli olan tek değer SNR değeridir, diğer değerler düzgün olmasa zaten internet hiç gelmez, sizin yaşadığınız o sorun kullandığınız modemde Qos’un düzgün çalışmaması.

Wan yükleme kısmına dediğim gibi sınırlama yapıp denedin mi?
Hattın 20-30 mb upload destekliyor sınırlama falan yok sen kendi isteğinke 24/12 kullanıyosun.

Modem qos doğru çalışmıyor diyosun belki de o değeri de yanlış gösteriyodur.Kablolu şekilde hız testi yapıp arkada herhangi bir işlem olmadan buraya atsana.

Buffer sorunu vardır.Dediğim gibi gelen upload hızın 1-2 mb aşağısını wan yüklemeye yazıp dene.

Mesela buffer sorunu olan bir hat

Wandan gelen upload ı 100-200 kbps veya 1000-2000 kbps düşürdükten sonraki yük altında latency

Öyle bir şey yok ki hocam.Hattını etkileyen tek şey snr değeridir gerisi gereksiz detaylar.Hattın daha yüksek uploadı destekliyor.80-90 mb download 20-30- mb upload alabileceğin hattın var TT kısıtlama yapmış diyorsun :sweat_smile:

İstersen TurkNet uygulamasından kayıt açıp aldığın 24 download/12 upload değerlerini yükseltebilirsin,hattın daha yüksek hızları kaldırıyor bi de öyle dene.Herhangi bir kısıt,limit yok.

Ya da yeni modem alıp onda da deneyebilirsin.Kullandığın mevcut modem çok da iyi değil sorun onda da olabilir.