TT Fiber İçin Verdikleri Modem Hk

Yaklaşık 2.5 senedir TT üzerinden fiber hattım var ve çeşitli markalarla bu aboneliğimi devam ettirdim. Son olarak TurkNet üzerinde aboneliğimi devam ettiriyorum. 2.5 senelik sürede modem değiştirme gibi bir değişim yapılıyor mu TurkNet tarafından ? 2.5 sene modemin yazılımsal ve güncellik bakımından geride kaldığını düşünüyorum.
Mevcut modem : ZXHN H298A

Kendiniz modem alabilirsiniz.

Ücretsiz modem hakkım varken neden para verip almayı düşüneyim ?

Ücretsiz verilen modem size emanet ve kiralık başına bişey gelirse değerinden fazlası tahsil edilir. Sizin aldığınız modem sizin ve tüm yetkileri size ait.

onun aslında modem değil de router olduğunu düşünürsek çok yazılımsal bir desteğe ihtiyacı yok. bence takılmanıza gerek yok.

1 Beğeni

Çünkü telekomun fiber modemleri iyi değil.
Değişim talep etsen sana tplink verirler oda şuan kullandığından daha kötü.
Bu yüzden kendin kaliteli bir router alabilirsin.

Tp-Linkin daha kötü olduğuna nasıl karar verdiniz bilemeyeceğim ama ben kendi tecrübemi aktarmam gerekirse TP-Link Archer c5v modeli gayet hızlı, stabil ve çekim kalitesi iyi bir router’dı. Tabii özellik kısıtlaması vs. hiçbir iss’in modem/routerı iyi değildir.

Fatat fiber için tekrar söylüyorum; Sıradan günlük kullanıcı iseniz öyle arayüz ayarlar vs ile uğraşmıyorsanız mevcut routerlar sizi mezara bile göttürür :slight_smile: Yazılımsal bir şey kaybetmiyorsunuz.

1 Beğeni

Ben kullanmadım ama abonelerin %80i wifi kalitesinden muzdarip.
Wifi dışında bir sorunu yok.

Eğer cihaz kullanımınıza engel teşkil etmiyorsa herhangi bir destek talebiniz olumsuz yanıt alacaktır. Sorun yaşıyorum derseniz de servise yönlendirme yapılacaktır

Dns değiştirmeyen router mı bizi goturecek. Kapı için takoz yapmam onu. Keenetic Giga wifi6 ile yenilendi geldiğinde onuda alıp mesh yapıcam. TT modemi Boot edene kadar Keenetic 3 kere güncelleme yapar.

Dns Önemi şekil a ;

Kesinlikle katılıyorum. TT nin modeminde bazı 2.4Ghz cihazlar çok yavaştı. 5Ghz ise arada bir wifi kapanıyordu. Kaç toplantım kesildi o router nedeniyle. Keenetic Vivaya geçtim. Gerçekten farkı anladım.

1 Beğeni

arkadaş özellik kısıtlamasından dolayı modem yenilemek istemiyor ki :slight_smile: eğer öyle olsa 2.5 sene kullanmazdı. sıradan bir ev kullanıcısı belli. yazılımla bir şeyler olacağını vs düşünüyor ama router sonuçta ve güncelleme vs olacaksa sistemsel oto oluyor. (gerekli görünürse).

Eğer yoğun bir net kullanımı (iptv, yayın, online oyun gibi) yoksa keenetic için fiberde boşa para vermek. net ayarlarına ihtiyacın yok. her yeri güncelleme alıp ayar olsa ne olur :slight_smile:

Modemlerle alakalı bir cevap verirken kullanıcının istediği ve kullanımına göre yorum yapmak daha doğru. evi belki 1+1 meshten bahsediyorsunuz :smiley:

1 Beğeni