TT Fiber Gpon

Dostlar tt fiber döşendi vdsl kullanıyordum ve TurkNet 100mb fibere geçtim ev kapısının önüne kada gpona takılan kablo var onu şimdi tt dan kuruluma gelecek ekip mi geçirecek odama modeme kadar bilgisi ve tecrübesi olan varmı.

Merhaba, dediğiniz gibi olacak. TT fiber alt yapısına geçerken kurulum ücreti alınıyor.

Bizde isteyenlere daire içine kadar kendileri çekmişlerdi, istemeyenlere daire kapısında rulo yapıp bıraktılar. Kurulumu TT yaptığı için daire önünde bıraktılarsa içeride çekerler. Ben TurkNet VDSL’den geçmiştim kurulum ücreti vs. yoktu geçen seneydi ama.

Bi kaç güne kurmaya gelecekler kurulum ücreti vs verecem zaten umarım kendileri çeker

Sizin kablo nerede pek anlamadım daire önlerine çekmişler mi sarı kabloyu? TurkNet mi kullanıyordunuz VDSL’den direk geçiş oluyor fibere.

vdsl den fibere geçiş oluyo da fiber yeni geldi binaya kablo evin önünde kapının önünde kata kadar çekildi sadece evin içine çekilmedi

Ben vdsl deb fibere geçecem şuan vdsl tt var TurkNet 100mb fibere geçecem

1 Beğeni

Kablo hazır sarılı duruyo evin kapısında gaz sayacının yanında sadece odama modeme gelmesi lazım

1 Beğeni

Doğalgaz borusunun yanından geçiriyorlar, boşluk yoksa matkapla deliyorlar. Odaya yetişir mi bıraktıkları kablo bilmem. Adamlarla ben ilgilenmeme rağmen odaya çekeceğim 1-2 metre fazla bırakın dedim bırakmamıştı. Daire içi 10 metre olacak şekilde bırakıyoruz standart demişti yetişmedi :slight_smile:

Gelen ekip bile fark ediyor. O kadar yardım ettim işlerini kolaylaştırdım ama 2 metre fazla bıraktıramadım kabloyu. Kuruluma gelen elemanın yaptığı işi görecektiniz bir de ont’yi modemi yere kurdu gitti :smiley:

Kablo nasıl duruyo sarkık kirli bi görüntü hakim mi

Bizde öyle maalesef elektrik panosunun oraya göre 1 metre kablo kanalı yapıştırdılar. Orda priz olmadığı için ara kablo uzattım en yakın prizden hole adam yere kurup gitti, ontyi falan kendim astım yukarıya çok hassas olduğundan sadece ters çevirip asmak için ölçü alırken uç kırılmış bir daha gelip uç yaptı eleman. Düzeltmeye de korkuyorum dokunmayla kırılıyor ucu tavandan sarkık şekilde duruyor kablo.

10 numara yaptılar eski kablonun yerinden çekildi duvarın içinden geldi bi sıkıntı yok :slight_smile:

Süper. Hayırlı olsun güle güle kullan.