TT den Turknete geçtim. Hızım aynı

Merhaba Türk Telekom dan Türk nete geçtim santraldeki portum kaybetmeden aynı port üzerinden geçtim paketim 75 mbps modemin vs vdsl herşey destekliyor ancak Turk Telekom saha ekibi çok eskiden vdsl olmadığı için modemde kopma olmasın diye Santral üzerinden hızımı 16 mbps olarak sabitlemişti. Türk nette hız testi yaptığımda hızım önce bir kaç saniyeliğine 33 mbpse kadar çıkıp hemen 16ya geri düşüyor. Turk Telekom un bana uyguladığı hız kısıtlamasını nasıl kaldıracağım? Ve beni boşta olan bir Vdsl portuna geçirebilirler mi

Talebinizin gerçekleştirilebilmesi TurkNet OİM üzerinden Paket & Kullanım - İnternet Paket Değişikliği sayfasından talep oluşturmanız gerekmektedir.Boş port var ise geçişiniz sağlanacaktır.


Zaten talebi oluşturmuştum ve kabul edildi. Fakat TT’nin saha ekibi bir arkadaş eskiden modemde kopma olmasın diye elinde telefona benzer bir cihazı kullanarak hızımı 16megabitse sabitlemişti. Bu sabitleme hala devam ediyor. TurkNet 'e geçmeme rağmen en iyi çözüm Boş VDSL portuna geçmek ki boş port mevcut gözüküyor.

Teknik Bilgiler sayfasında hattınız şu anda VDSL gözüküyor ise şu anda VDSL port a bağlısınız.Destek kaydı üzerinden hızınızın 75 ’ e çekilmesini isteyebilirsiniz.

1 Beğeni

Bu işlemi sizin gerçekleştirmek gibi bir şansınız var mı acaba?

Maalesef bu işlemi ben gerçekleştiremiyorum bunu sizin yapmanız gerekmektedir.OİM - Teknik & Destek - Yardım Merkezi - Arıza - Hızım Düşük Performans Bu adımları izleyerek hızınızın yükseltilmesi için destek kaydı oluşturabilirsiniz.

Teşekkürler sağolun zaten bir destek kaydı oluşturmuştum ancak mesai saati içerisinde olmadığım için henüz dönüş alamadım. Teknik Destek ekibinin mesai saatleri aralığını tam olarak biliyor musunuz?

modem arayüzünden hattına şu anda kaç mbps geliyor ss atar mısın


image
Günün her saati ve dakikasında değerlerim bu şekilde Santral tarafından hızıma 16 megabiti geçmeyecek şekilde bir sabitlenme uygulanmış bunu TürkTelekomun saha ekibinden bir arkadaş gözümün önünde tabletinden yapmıştı. Ancak TürkNetin bunu düzeltmeye yetkisi yok galiba.

TurkNet sana 75mbps hız vermiş kablolu test yap

1 Beğeni

Sorunu çözdüm QoS açık kalmış

1 Beğeni