Tp-Link VR300 IP alma sorunu

VDSL Özgür iletişim 100 paketi kullanıyorum. Modemim arızalandığı için geçen sene TP-Link VR300 modem aldım. 1 senedir sorunsuz kullanıyordum. Son zamanlarda geç bağlantı sağlamaya başladı, dsl ışığı bir türlü sabitlenmiyordu. Sabitlenmesi 30dk - 1 saati buluyordu. Ama internet gelince de modem kapanana kadar kesinlikle bir sorun olmuyordu. Ama kapandığında ya da elektrik gittiğinde bağlanması saatler sürebiliyordu. En son hiç bağlantı sağlayamadı ve modemi garantiye gönderdim. Sıfırı ile değişti. Garantiden değişen modemi jelatinini falan ben açtım ve taktım kurulum yaptım ama aynı sorunu bu sıfır modemde de yaşıyorum. Eski iss nin verdiği zyxel modem ike hiç bir sorun yaşamadan internete bağlanabiliyorum ama bu sorunun nedenini bilen var mı?

Modem arayüzünden hat değerlerinizi paylaşın bakalım

Hat değerlerinizi de konuya eklerseniz iyi olacaktır ancak sorunun modemden kaynaklı, donanımsal bir problemden ötürü yaşandığını düşünmekteyim. Fakat olmaya da bilir, belki ankastreden yani telefon kutusundan gelen telefon kablonuz, bir yerden kırılma ya da kırgınlık yaşıyor ise de bu problemi yaşama ihtimaliniz yüksektir. Bu yüzden öncelikle hat değerlerini görmek ve yorumlamak en mantıklısı.

Adsız

Hat değerleri bu şekilde az önce uzun süre bekledikten sonra dsl ışığı sabitlendi ve modem kurulumu yapabildim. Sonra denemek için modemi yeniden başlatınca yine uzunca bir süre bağlantı sağlamadı, 10-15 dk bekleyince geldi internet. Benim de sorunum bu zaten. Bu süre bazen 10-15 dk, bazen 1-2 saati buluyor. Bazense hiç bağlanmıyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Adsız

1 Beğeni

Merhaba, paketinizi 50mb’e düşürmeyi deneyin. (düşük ihtimal)
Statik IP alın ve tekrar deneyin.


Farklı bir modemle her hangi sorun yaşamıyorsunuz öyle mi?

Farklı, hatta bundan kat kat daha eski bir modem ile hiç sorun yaşamıyorum. Onu kullanmaktayım zaten şuan. Garantiye gidip değişen TP-Link VR300 modemimi de 1 seneye yakın kullandım sorun yaşamadan. Bu sorunu yaşayınca arızalandığını düşündüm garantiye gönderdim. Değişim yapıldı, sıfır ve jelatinini benim açtığım bu modemde de aynı sorun. Gerçekten anlam veremiyorum. Sorun hatta mı modemde mi anlamadım.

Modemin versiyonu. 1.20 mi

1 Beğeni

Aynı santrale özellikle aynı dolaba bağlı olduğunuz ve aynı marka/model kullanan kullanıcılar da bir problem var mı? TT yaptığı veya modemin yazılım sorunu ile ilgili olabilir, modeminizde uyuşmazlık. Sorun modem de yani dediğim gibi yukarıda bu tarz sorun yaşıyan sizin hariciniz de DSLAM ile ilgili bir durum ve çözüm olarak ne yazık ki farklı bir marka/model kullanmanız olacaktır ve modeminize yazılım güncellemesi yapabilirsiniz.

Bende aynı modem var. Direk sabit yanıyor herşeyi. İkitane versiyon var bunun biri 1.20 biri 1.00

1.00 larda hatalı diye biliyorum

son güncellemeye kadar yapıp. Yeniden kurulum yaptın mi
Hızlı kurulum

Modem güncellemesi sen. İçinden basmadan güncelleme olduğu gözükmez

1.2 evet bu firmware ile geldi zaten. Güncellemeleri kontrol ettiğimde de yazılımınız zaten güncel diyor.

Tekrar garantiye göndereceğim gibi gözüküyor. Sanıyorum ki TurkNet ile TP-Link arasında bir uyumsuzluk veya modemin yazılımımdan kaynaklı bir sorun olabilir. Destek kaydı da oluşturdum. Gelen sonuca göre hareket edeceğim.


Bu sorun kullandığınız firma kaynaklı değil aksine yazılım sorunu, ya modem kaynaklıdır ya da bağlı olduğunuz DSLAM’dır.

Bağlantı yenile yaptın mı hiç.

Size tavsiyem TP-Link marka dışında modemlere yönelmenizdir. Yazılımsal açıdan en çok sorun çıkaran markadır zira.

Modemle ne alakası var. Bendede aynısı var hiç bir sorunu yok. Dolap taki yazılım farklıysa tp link ne yapsın herkeze özel yazılım mi çıkarsın. Ne kadar uzun sürer. Dolaptaki yazılıma uydurmasını bekleyemezsin.

Hocam bir sürü TP-Link modem kullandım bu zamana kadar ve sadece TP-Link modemlerden şikayet geliyor nedense çoğuncası birçok ISS’den. M ile başlayan ISS TP-Link dağıtıyor, TT TP-Link dağıtıyor peki neden dağıtıyor hiç düşündünüz mü? Çok basit esasen cevabı, yazılım desteği olmayan ucuz parçalarla en minimal ve basit donanımla tasarlanmış basit kullanıcı için olan modemleri satıyorlar, kiralatıyorlar sonra müşteri şikayet edince de böyle ortada kalıyor çoğu modem.

Size tavsiyem sizde TP-Link’ten başka marka kullanın da biraz alışılagelmişin dışına çıkın bence.

Ben şikayet etmeyenleride gördüm. Dsl le alakalıysa napsınlar. Vr300 kullandım hiç bu sorun yok vr2100 kullanıyorum daha yüksek versiyonu ondada sorun yok

O eski modem dediklerin. Elektiriksel sorun olunca bozuluyor. Tp link kendi dışarda dağıtmıyor . Onlara türk telekom bakıyor. Türk telekom sorunu. Tp link garanti kapsamına girmiyor. Türk telekoma giriyor. Onlar istiyor onlarda yapıyor. Git türk telekoma bağır diğer ISS LERE bağır bunları dağıtmayın diye. O gördüğün satıcılar istiyor onlara git bağır ucuz diye alanlara söyle bu lafları

Neden dolapların yazılımına uyuyor sanıyorsun. O modeller

Şimdi geldi :thinking:

2 Beğeni

vallahi bu arkadas dogru soyluyor bende bu modemi 3 sene kullandim elektrik gidip gelince bu modem ip almiyor hatta bazen gitmesede almiyor 1 defa servise yolladim geri gonderdiler bir daha gonderdim yenisini yolladilar fakat nafile yine ayni sorun devam ediyor ara sıra elektrik gidip gelince modem ip almiyor ama statik ip te sorun yasamadim hic