TP-LINK TD-W9960 IPv6 Kurulumu

Merhaba, TurkNet IPv6 atadı fakat bir türlü etkinleştiremedim şunu. Yardımcı olabilecek var mı? IPv6’yı açtım fakat testte gözükmüyor. Ayrıca SLAAC mi DHCv6 mı hangisini yapmam gerekiyor onu da anlamadım.

Arayüz demosu:

https://emulator.tp-link.com/TD-W9960/index.htm

1 Beğeni

Bildiğim kadarıyla SLAAC olacak…

Slaac yapılacak lan menüsünden de ipv6yi açtı mı yeterli orada herhangi 1 yeri tıklamaya gerek yok RDNSS açık değilse açılacak…

İkisi de olmadı. Çalıştıramadım bir türlü.


Olup olmadığını duruma gir orada Internet yazan yerde IPv6 var oraya tıkla ip almış mı bak alt tarafta LAN var orada da bak IPv6ya orada üstekinde IP Adresi ve Varsayılan Ağ Geçidi ip aldıysa artık için pc ile alakalı demektir. Pcde sürücüleri güncellemen şart… Modemin ip alması basittir ama pcnin ip alması uğraştıracaktır…

Ayarları yapınca modemi yeniden başlat. Şu sitelerden test edebilirsin https://ipv6-test.com/ https://test-ipv6.com/ https://ipv6test.google.com/

RDNSS açık mı olacak kapalı mı? Yukarıdaki fotoğrafta açık yapmış arkadaş.

Yok, ne denediysem deneyeyim, bir türlü olmuyor. Alamadım şu IP’yi.

RDNSS açık olacak diye biliyorum, benim modem (archer c5v) bu ayarlarda ipv6 alıyordu ama testleri geçmiyordu. İpv6’da sorun varmış 1-2 haftaya düzelecekmiş modem ipv6 almadıysa ondan olabilir. Gerçi modem ipv6 alsa da testi geçer mi bilemiyorum.

Peki ben nasıl aktif edebilirim?

Merhaba hattınızın ipv6 özelliğini açtırmak için TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden kayıt açıp hattınıza tanımlatabilirsiniz ek olarak w9960 ve w9970 lerde önceden yazılımsal sorunlar nedeniyle ipv6 çalışmıyordu @CKLasT arkadaşım bu modemlerle ilgili size bilgi verecektir.

Firmware yazılımlarını deneyin.
ipv6 DNS : 2606:4700:4700::1111
2606:4700:4700::1001
Bunlar olmuyorsa bildiğim kadarıyla modeme rootlu işlem yapılınca ipv6 geldiğini biliyorum. Başka modemlerde nadir olarak direk ipv6 testlerde geçtiği oluyor.

Maalesef olmuyor, root nasıl atabilirim? Bu arada modem kendime ait, Türk Telekom’un verdiği değil. W9960.

Destek kaydında IPv6 adresimi gönderdiler fakat sonunda /64 diye bir şey olduğu için yani ::'dan sonra gerisi yok olduğu için modem ayarlarından ISP tarafından verilen değerleri kullan da diyemiyorum. Ağ geçidi de vermediler. Hala alamadım IP’yi. Destek kaydında IPv6 sıkıntımız kalmadı modem desteğiyle görüşün dediler ama oradan da topu bizde sorun yok ISP ile görüşün diyeceklerini bildiğim için yine çaresiz kaldım.