Merhaba arkadaşlar tplink archer vr600 v2 kullanıyorum TurkNet ipv6 tanımladı modem arayüzünde görüyorum fakat internetten ayarlara da baktım internet çıkışım ipv4 üzerinden oluyor TurkNet kendileri bizden kaynaklı değil ipniz tanımlı desede internet bağlantım gene ipv4 üzerinden tp link mail attım dönüş bekliyorum ama bu modem kullanıp bu sorunu çözen bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim iyi günler
Merhaba
Modem ayarlarından Gelişmiş - İnternet - kurulum yerinden değiştire girip ipv6 aktif ettikten sonra adresleme türünü SLAAC olarak kaydediniz.
Gelişmiş - intenet - LAN ayarları - ipv6 yerinde altaki resimdeki gibi ayarları yapıp kaydettikten sonra yeniden başlatınız, olmuyorsa başka Firmware deneyiniz.
Benim bildiğim bu kadar başka yöntem bilmiyorum.
ilginiz için teşekkür ederim ayarlar aynı şekilde dhcp sunucusu bölümündeki yer de aynı şekilde sadece grup sekmesi altındaki ipv6 enable seçeneği bende yok gerisi aynı ama sorunum halen devam ediyor
Pcde kullanacaksan şunları 1 kontrol eder misin?
Denetim masasından Ağ ve İnternet oradan Ağ ve Paylaşım merkezi sağ tarafta bağlantı türüne tıklayıp (Ethernet ya da Wi-Fi) oraya tıkladığında IPv6 Ağ erişimi yok yazıyor mu bunu kontrol et.IPv6yı açmamış olabilirsin. Bu arada hazır girmişken IPv6 dns kısımlarına sırayla şunları yaz. 2606:4700:4700::1111 2606:4700:4700::1001
hadi hala düzelmedi bu dersen şu kodları komut istemiyi yönetici olarak başlatıp yapmaya başla. Bunların haricinde pcnin artık bağlantı şeklin ne ise yazılımını güncelle aslen wifi ve ethernet dosyalarını güncellersen işin tam garanti olur. Kodlara gelirsek;
netsh int ipv4 reset reset.log
ipconfig /release
ipconfig /renew
netsh int ipv6 reset reset.log
nbtstat -RR
netsh wlan show interfaces
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
netsh winsock reset catalog
Modem arayüzünden ping tracert atma yerin varsa oradan http://ipv6.google.com bunu yaz ping geliyor mu bak. Yoksa şayet:
Göründüğü üzere ttli olduğum için ipv6 benim için yalan senin orada buralar doluysa şayet zaten modem ipv6 almış demektir.
pcyi yeniden başlat wifi ile etherneti sürücülerini yüklediysen