Tp-Link Archer XR500v Gpon Router

merhabalar, yakında fiber hatta geçeceğim. doğrudan pon girişi olan bir router kullanıp ont denen kutunun kablo kalabalığı olmadan duvara asabilmek istiyorum cihazı.

türkiye satışı yok ama amazon’da satılıyor. alsam bu cihazı kullanabilir miyim dediğim şekilde. uyumlu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Merhaba

Link alabilir miyim ? O kadar TP link cihazı kullandım merak ettim.

https://www.amazon.co.uk/TP-Link-Archer-XR500v-Router-AC1200/dp/B07YYFHFXC

keenetic giga ve keenetic ultrada da varmış benzer bir imkan ama onlar için bir de uyumlu sfp modülü almamız gerekiyormuş. hangi modülün uyumlu olduğunu bilmiyorum uzun bir liste yapmışlar. ilginizi çekiyorsa onun bağlantısını da bırakayım. https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000893880-Fiber-optik-üzerinden-internet-bağlantısı-SFP-modülü-

Kullanamazsınız ont siz

1 Beğeni

neden peki, kendi pon bağlantı noktası olan routerlar nasıl çalışıyor öyleyse?

Tr de ISP ler izin vermiyor :slight_smile:

bi konuda da yenilikçi olsalar be. bi tane fiber kablo prizi koydular, bi tane ont koyacaklar bir de modem, kutu dolacak duvar. tek bi kabloyla olacak iş için nelerle uğraşıyoruz :frowning:

Merhaba

Bu cihaz kullanıla mıyormuş.

1 Beğeni

anladım, kriter nedir acaba tam olarak biliyor musunuz?

keenetic’ler de mi kullanılamaz?

Yok hocam hiçbir cihaz ile tr de kullanamıyorsunuz. İsp ler engelliyor çünkü. Santral tarafında olt ye kayıt mayıt yapılması gerek falan. Ee tabi bunu sağlayıcılarda yapmıyor.

Şuana kadar tr de kullanan bi kişi gördüm.

O da Superonline saha / teknik destek çalışanıydı. Keenetic ile kullanıyordu. Olt tarafına Kendi kaydını kendi yapmış mutlu mesut kullanıyordu.

1 Beğeni

Türk Telekom ONT’nin seri numarası mı desem artık bilemedim onu hatta tanımlıyor. Telekom dışında modem bile kullandırmıyor. Mac adresi klonlama yolu ile başka modem kullanabiliyoruz

1 Beğeni

neyse o zaman bi yirmi yıla da bunu atlatırız umarım… sağ olun cevaplarınız için.

3 Beğeni