2 gün önce Zyxel modem adaptörü yanmıştı ama biz direkt modem yandı sandık. Bunun üzerine başlıktaki modemi Vatan Bilgisayar’dan aldık. Getirip kurduktan sonra internette sorun var sandık ama değilmiş. Eski modem için adaptör bulup getirdik ve şu an sorunsuz çalışıyor.
Gelelim yeni modemin sorununa:
Tüm kurulumları yapıyorum, ilk bağlantı gelir gelmez megabit 40-45 arası gösteriyor bunda bir problem yok. 1-2 dakika geçmeden internet hızı yavaş yavaş 20-16-10-5-1-0.1-0.04 kadar düşüyor. Şaka yapmıyorum hız 0.04’e kadar düşüyor. Bilgisayarı kapatıp sıfırlıyorum düzeliyor. 1-2 saat test için sadece telefondan deniyorum bir problem yok. PC’yi açmayıp sadece ethernet kablosuna dokunsam bile bir anda hız yine eskisi gibi 0.04’e kadar düşüyor. Ethernet tamamen çıkarıp sıfırlıyorum yine düzelmiyor. 50 kez resetlesem 1-2 kez anca sabit hızı koruyabiliyor o da bir süreliğine. PKTS değeri milyonlara kadar uçuyor. Jelatinleri söktük ama Vatan iade kabul etmesi lazım değil mi? Daha 1 gün oldu yarın iade etmek istiyorum.
Yaşadığınız sorun modem ve kablolamaya bağlı görünüyor. İade detayları konusunda Vatan’dan destek almalısınız.
Vatan Bilgisayara’a iade alın eğer almazlar ise ürünün ayıplı olduğunu söyleyin. Kabul etmezlerse servise gönderin gönderirken de iade istiyorum diye belirtin.