Tip7 saha dolabı

Arkadaşlar merhabalar, şuan farklı bir iss kullanmaktayım. Bugün evmizin önüne eski saha dolabı tip 7 saha dolabı ile değiştirildi.


Türktelekom çalışanı dolabın başındayken bir kaç soru sordum; 1. Ne zaman aktif olur dedim (yılbaşına kadar aktif olur dedi)
2. Şuan saha dolabına olan uzaklığım 900 metre. Tip7 aktif olduğunda bu dolaba mı bağlı olacağım dedim( evet santral saha dolabına olan uzaklığı tip7 saha dolabı sayesinde minimum seviyeye düşürücez). 3. Alabileceğim hız ne kadar dedim ( 35-50 mbps arası dedi.)
Şimdi sizlere sorum Max ne kadar hız alırım ve hat değerleri nasıl olur?
+++ Tip7 dolap aktif olduğunda duruma bağlı türk nete geçme ihtimalimde %85.
Birde modem önerisi istiyorum yada kullandığım modem sizce nasıl Asus ac750

1 Beğeni

yani direk yolun karşısında ise saha dolabı rahat 100 almanız gerekir eğer oraya aktarılırsa hattınız çünkü sahadolabına fiber ile internet geliyor

Yolun karşısında değil hocam evimizin önünde direkt. Resimde ok işaretiyle belirttiğim için yolun karşısında olarak algılanışdınız.

Öncelikle TT çalışanları tip7 saha dolabı kurulan yerde nasıl 35 alırsın der hayret ediyorum. Yoğunluğa göre ve evinizin önünde olduğunu varsayarsak size verilen port iyi ise altyapın da iç tesisatın da vs sorun yoksa 70 ila 100 arası net hız almanı umuyorum. Tabi verilecek port 35 lik olursa 35 alırsın ama o mesafeden genelde herşey yolunda ise 100 alman gerekir. Modem önerisi olarak Keenetic Extra Dsl almanı öneririm. Gigabit portu yok tek eksi yönü o. 94.5 mbps ye kadar destekliyor modem. 100 alsan da 94.5 üstünü göremezsin ama yazılım konusun da çok iyi ve SNR ayarı denen hat değerlerinizle oynama şansı veriyor size yada onun yerine gigabit portlu TurkNet’in vermiş olduğu ZyXel modemini de öneririm. Fakat onda hat derğerlerinize müdehale edemezsiniz.

1 Beğeni

Keenetic omni dsl modeli nasıl hocam?

Şuan ben Keenetic Omni Dsl kullanıyorum. Extra Dsl ile aralarında ki 2 tane fark var. Extra Dsl 4 anten ve 5ghz wifi özelliği var. Keenetic omni 2 anten 5Ghz özelliği yok. Onun dışında herşey aynı. Yani benim wifi ile pek işim yok. Evimde net 71m2 lik bir ev. Wifi performansı beni tatmin ediyor kısacası. Benim ihtiyacımı Omni Dsl göreceği için bunu seçtim. Eviniz 90m2 üzeri bir evse extra dsl öneririm.

Ben 267 metreden 65 mbps hat değeri alıyorum :cry:

Evden eve değişiyor o. Isı, ses, kolan, pirket, tuğla vs vs :slight_smile: Mesela 6mt lik koridor dan sonra solda mutfak var benim. Balkona çıkınca toplam 14mt falan oluyor ama 2 kolon arasın da kalıyorum. Ev yeni ev olduğundan ısı vs yalıtımlı. Sinyal 2 tık düşüyor. Ona keza hızda. Fakat modemin bulunduğu odamın önü açık ve yol kenarı 50 mt gidiyorum halen full :smiley:

DÜZELTME: BEN OLAYI BAŞKA ANLAMIŞIM KUSURA BAKMA :smiley:

1 Beğeni

Bende okuyorum bakıyorum baskasına mı cevap veriyor diye😁

2 Beğeni

Bu mesajına istinayen yazmıştım :smiley: :smiley:

Tip 7 bendeki ama aldığım hız paha biçilemez😀

Bir hat değeri atar mısın biraz morelim düzelsin😔

1 Beğeni

Bi fark yok 75 alıyorum . :smirk: 10 mb fark var crc tavan zaten

Hat değerim 65 belirlenen hız 50 kopmalar olmasın diye😭

275 m den 88 mbps alıyorum 8 snr ile hatasız.

Yaramı deşme dur morel sıfır oldu.

350 m :shushing_face::shushing_face: kopma 0
1ay sonra uçuyor zaten okadar dayanıyor

Biraz hata fazla gibi geldi.

1 Beğeni

Yok ya ben gidiyorum😔

Sen 80 e nasıl sabitlettirdin ben müşteri hizmetlerine 75 lik pakete geçirin 60 yapın dedim olmaz dediler snr ayarı olsa yapacam ama ZYXEL

1 Beğeni