Telekom fiber üzerinden 1 gigabit

Haziran temmuz gibi Telekomun gigabit paketler duyuracağı söylentileri var. bu durumda fiber hatlar gigabit desteğine kavuşacak. böyle bir durumda Telekom altyapısıyla TurkNet kullananlar 100tlye 1 gigabit internet kullanabilecek mi? bu konuda bilgi varmı @EFG ?

öyle bir şey olursa sanmıyorum TT altyapısında 100 liraya kurtarmaz 1 gbit

altyapınızın desteklediği kadar deniliyor FTTH sistem normalde 10 gigabite çıkabiliyor zaten santralden 1 gigabiti açarlarsa TurkNet verdiği sözle bize sunmalı 100 liraya 1 gigabiti.

verebileceklerini pek sanmıyorum ama umarım yanılırım

Bencede umarım yanılırsınız :slight_smile:

Türktelekom da imkansız.

Kendi altyapisini kullandirmak icinde imkansiz deniyordu pandemi vs oldu yaptilar bunun icinde bi mucize gerceklesebilir belli olmaz.

Bu yıl sonuna IPv6 ve SAYE sistemi gelirse çok iyi olur. IPv6’nın benim tahminim: 2021’in son çeyreğin de kavuşabilmemizi düşünüyorum. SAYE sistemi şuan da başı boş gibi ama temennim gelmesi ümidiyle.

İnşallah bu sene gerçekleşir ki omurga kaldirmaz vs bir durumda yok ftth altyapilar kullanacak en fazla bunu oda cok yaygin birsey degil vdsl desen tas catlasin 50mgbt up veriyor. Telekomun tek bahanesi santral cihazlari olur sanirim onlarida surekli yeniliyorlar. Bu sene sonuna kadar gerceklesmesi lazim bu saye olayinin.

SAYE ve IPV6 olayı nedir ? Detaylı olarak açıklayabilir misiniz ?

IPv6: IPv6’i ilk deneyimleyen kullanıcılardan olmak ister misiniz? (alımlar kapandı)
Mesela: IPv4 tükenmesi üzerine özellikle CGNAT olduğumuzdan dolayı ping, erişim sorunlarımız olabiliyor, IPv6 bu durumu minimize edecek bir teknoloji yani, daha düşük bir ping, erişim sunabiliyor.

SAYE: Türkiye’de internet ve SAYE Modelinin Getireceği Yenilikler | Haydar ŞAHİN
Kısaca: SAYE ile saha dolaplarına sadece Türktelekom değil diğer operatörlerin de belli erişimleri olacak, profil tanımlama bunlardan biri yani, bir operatör Telekom’dan bağımsız kendi belirlediği paketi sizlere sunacak özellikle upload sorunu yaşıyanlar için harika bir çözüm olur.

Bunlardan evvel şu senin hattın benim altyapım olayı kaldırılsa bile yeter. Binamda hem SOL fiber var hem de kablonet ama ben halen vdsl kullanıyorum. Altyapıyı getiren beni kullanacaksın diye diretiyor, kullanıcı da el mahkum tercih edemiyor başladı ISS’i. Özellikle Turkcell bu konuda hamaset gösteriyor. Harbiden tüketicileri düşünen bir BTK olsaydı da şu saçma sapan işten kurtulsaydık. Rekabeti firmalar daha çok yaşasaydı. Şu haliyle bir firmanın altyapısı olan yerdeki kullanıcılar sağılacak para kaynakları olarak görülmekten öteye gitmiyor maalesef.

Hocam fazla sey bekliyoruz :grinning: millete ait olan telekomu ve altyapisini satip internet altyapisi icin senelerde uğraşılan bir sisteme mahkum ettiler bizi devletten btkdan falan birsey beklememek lazim onlarin gozunde öncelik her zaman haramilerin. Vatandas kimin umrunda.

2 Beğeni