Taşıyıcı Değişimi sonrası Artan CRC VE FEC

Arkadaşlar normalde 3 snr de bile crc yemeyen ben, taşıyıcı Turktelekom dan Turkcell’e geçtik den sonra CRC ve FEC yemeye başladım. Değerler aynı. Hızda artıs veya eksiliş yok. Sadece Turkcell geçince 17 ms den 14-15 ms e düşmüş. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz ?


SNR den başka sorun gözükmüyor ama önceden sorun yoktu diyorsun ama sende FEC hatasıda çok fazla sadece CRC olsa kabloyu kontrol et diyecem ama FEC hatasıda çok fazla FEC hatası uzak bağlantı hatası istersen bir arıza kaydı açtır portunu değiştirmiş olabilirler belkide portunda bir arıza vardır.

Port da bir değişim olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü değerler aşağı yukarı aynı duruyor.

13.10.2021 değerler…

Buda 29.09.2020 değerler…

Değer aynı olabilir normal saten o çünkü mahalledeki dolaba ne internet gelirse onu verir portların hepsine portlar arası ping zayıflama bağlanma merkezi değişir

Turkcell olunca oldu kısaca taşıyıcı… Çünkü ping de düşüş olmuş :slight_smile: ama şuan artmıyor anlık olabilir mi acaba diye düşünüyorum.

Yani bu crc fec hataları internetinde sayfaya giriş hızını etkilemiyorsa sorun yok ama online oyun vs oynuyorsan etkileyebilir ping testi yap devamlı ping testinde sonuda boşluk -t yaz(örnek:ping 1.1.1.1 -t) sonra biraz kullan dene bak bakalım ms değerlerine bir etkisi oluyor mu

Anlık patlama olmuş sanırım. İşde olduğum için modem arayüzün den test yaptımda google 26 -27 ms den 25.5 ms e düşmüş… Pek fark yok gibi. Neden taşıyıcı değiştirilir sence ? aslında ping yönünden iyi gibi… Çok sızlanmıştım :smiley:

Merhaba,
Turkcell ile TurkNet’in anlaşması yok. Türktelekom’dan portu alıyor olmalısınız.

1 Beğeni

Vallahi bende öyle sanıyorum ama bilemedim. Anlaşma için görüşülüyor demişti bir ara cem celebiler. Tabi yanlış anlamadıysam… İpinfo sitesini düzenli takip ederim. Lokasyon vs sitelerini. Arkadaş vodofone taşıyıcısı. Benim de Turktelekom idi. Bugun crc girince bir inceleyeyim dedim. Yukarda gördüğün gibi çıktı. Yarın eve geçince TurkNet dnslere bir ping atayım. Orada yazması gerek sanırım. Yani bir değişim var belli :smiley: yoksa 14 ms düşmem bir anda açıklanması zor.

Muhtemelen taşıyıcı yani ara geçiş bölgesinde(Routing) bir değişiklik olmuştur. Aldığınız port Türktelekom tarafından veriliyor. Bende de Vodafone gözüküyor.
carrier: Object
name: “Vodafone”
mcc: “286”
mnc: “2”

1 Beğeni

Olabilir de yinede routing yüzünden, taşıyıcının turkcell gözükmesi normal mi ?

1 Beğeni

Normaldir. TurkNet routing yaparken sizin bölgenizde Turkcell ile anlaşmış olabilir ama portları, saha dolaplarını Türktelekom tarafından anlaşma yapılıyor.

1 Beğeni

Bu duruma sevinmek mi gerek yoksa araya ek aracı girdiği için üzülmek mi? Bu routing muhabbetini pek kafam almadı bir türlü çünkü… Benim mantığıma göre şöyle oldu. TT, Turkcell, TurkNet gibi. Tabi daha bu arada gezdirdiği rotasyon cabası…

1 Beğeni

TurkNet o konuda çalışma yapıyor. Umarım en kısa sürede kendi routing serverlarına bağlantı sağlanacaktır. Bu bölgesel ping sorunları da bu sayede çözüme kavuşacaktır.

1 Beğeni

Gigafiber yüzünden bu routing problemi çok sekteye uğradı ya. Aracılar ve dolaşımı çok fazla yapıyor. Direk kendi tek rota üzerinden olsa çok daha iyi olacak. İst içi bile 2 3 nokta geziyorum :smiley:

1 Beğeni

Aldığın ip ye göre değişiyor modem resetlersen değiştiğini göreceksin. Ayrıca aldığın ip ye göre pinginde değişiyor modem resetleyerek en ideal ip’yi bulabilirsin ben öyle yapıyorum :slight_smile:

1 Beğeni

benim ipler hep 159 lu baslıyo:D

Denemen lazım misal sen google pingi diyorsun, kısa bir örnek vereyim kendi gözlemlerimden x ipde 36 çıkıyor, y ipde 20, z ipde 24 :slight_smile: Taşıyıcı olayı da bu şekilde x ip türknetse, y ip de türkcell çıkıyor. Ping script var bu sitede indir dene ip’leri, genelde aynı iplerde dolanıyor zaten.