Tablet Önerisi

Herkese iyi günler dilerim. Derslerim için tablet alacağım. Huawei Matepad 11 ve Matepad Pro arasında kaldım fiyatları neredeyse aynı. Farkları var fakat hangisinin benim için daha iyi olacağına tam karar veremedim ve sizinde görüşlerinizi almak istedim. 4500 lira civarında başka tablette yok açıkçası Samsung S6 Lite var fakat onunda ekranı TFT ekran. O yüzden MP 11 ve MP Pro için görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

1 Beğeni

Merhaba, Huawei Matepad 11 ile Matepad Pro arasında özellik olarak pek fark yok fakat birinin işlemcisi Huawei Kirin 990 diğerinin ise Qualcomm Snapdragon 865 ve son olarak da birisi android tabanlı diğeri ise HarmonyOS 2 işletim sistemi kullanıyor.

İşlemciler arasında Snapdragon Kirin’e göre daha performanslı ve başarılı.

Huawei MatePad Pro Tablet’da yapay zeka özelliği var fakat Huawei MatePad 11’de yapay zeka özelliği bulunmuyor fakat HarmonyOS işletim sistemi kullanıyor.

Şahsen Huawei nin kendi işletim sistemini kullanması ve kendi AppGalary sinin olması hatta oradan uygulamalar indirilmesi gayet iyi ve başarılı bir sonuç doğurabilir performans konusunda.

Google Play store üzerinden indirilen uygulamalar genelde geliştirilirken diğer cihazlarda da çalışması için eklemeler yapılıyor ve buda çok fazla performans ve yer kaplaması demek oluyor.

Ben olsam Huawei MatePad 11 alırdım fakat şunuda eklemek istiyorum, Huawei Matepad 11’de yapay zeka desteği bulunmuyor.

Hocam internetten araştıracağım fakat yapay zekanın ne gibi artıları var çok kısa bahsedebilir misiniz?

  • Olarak Ipad 9. nesilide seçeneklerime ekledim 5200 TL fiyatı var. Matepad 11 4200TL Matepad Pro 4400 TL Ipad 9. Nesil 5200 TL. Düşünceleriniz neler?

Apple iPad 9, elbette Apple kendi yazılımını ve eko sistemini kurdu ve buda eski cihazlarının günümüze kadar hiçbir donma ve kasma olmadan halen daha çalışmasını sağlayan bir eko sistem kurmuş bulunmakta. Apple 3 bile günümüzde donmadan çalışabiliyor çünkü Apple uygulamalarda kendi yazılımını kullandırıyor ve kendi eko sistemine göre yazılımlar çalışıyor.

Android tarafında ise, Xiaomi, Samsung, Oppo ve Realme gibi markalarda bir uygulamanın uyumlu bir şekilde çalışabilmesi için bir yazılımcı uygulamasını bu markaların cihazlarına göre yazılımını geliştirmesi gerekiyor ve buda yazılımın daha büyük kapasitelerde olmasına sebebiyet verebiliyor.

Güncel listenizdeki cihazların ikiside birbirinden iyi. Huawei’de HarmonyOS işletim sistemi yeni olduğu için bazen senkronize sorunları ortaya çıkabiliyor fakat bunuda ilerleyen güncellemeler ile düzelteceklerini düşünüyorum.

Genel olarak oyunlardaki senkronize ve FPS sorunundan yakınan var Huawei kısmında fakat dediğim gibi güncellemeler ile bunları ortadan kaldıracaklardır diye umuyorum çünkü işlemcisi çok iyi cihazın ve yeni bir işletim sistemi kullanılıyor cihazda.

Apple konusunda da, Apple cihazlarının genelinde donma ve kasma problemi nadir görünüyor fakat batarya konusunda sadece problem var oda yazılım güncellemelerinden kaynaklı problem oluyor.

Umarım yazdıklarım bilgilendirici olmuştur. İki cihaz arasında tercih sizin, şimdiden güle güle kullanmanız dileğiyle. :hugs:

Ben şahsen İphone Se 2016 kullaniyorum ve tek bir donma takilma son ios surumunde ve telefonda 5 gb yer olmasina rağmen yok.

Apple cihazlarda dediğim gibi donma ve kasma problemleri nadir rastlanıyor eğer cihazda bir problem yoksa. Huawei’de Apple yolunda ilerlemeye başladı yani kendi işletim sistemi ile yola çıktı fakat yavaş yavaş senkronizasyonu oturtursa Apple gibi olacağını düşünüyorum.

Hocam tasarım olarak huawei çok hoşuma gitti harmonyos’ta hoş görünüyo ama diğer taraftada apple kalitesi var ve arada 1000 tl gibi bir fark var biraz arada kaldım açıkçası.

orjinal kalemler pahalı olduğu için onları yakın zamanda almam zor görünüyor. farklı markaların 200 lira civarına kalemleri var. ekran hassasiyeti iyi olanda daha iyi çalışacağını düşündüm. ekran kalitesi olarak yine apple mı öndedir acaba bir bilginiz var mı?