Sürekli Olarak İnternet Kesilmesi

Başlıkta da belirttiğim gibi yaklaşık 5-10 dakikada bir internetim kesiliyor. 30 saniye olmadan ise geri geliyor. Sorun TurkNet’ten mi kaynaklı bilmiyorum ancak TurkNet’e geçeli henüz 1 hafta oldu ve cidden çok can sıkıcı bir durum. Lütfen yardım edin.

Merhaba, kopma sorununuz ile ilgili bize Online İşlem Merkezimiz üzerinden sık sık kopma sorunu başlıklı bir destek kaydı oluşturdunuz mu? Eğer oluşturmadıysanız hızlıca bir kayıt oluşturun. Arkadaşlarım hattınızı hizmetinizi kontrol ederek size yardımcı olmaya çalışsınlar. Kopma sorunlarının birden fazla sebebi olabilir. Kontrol edildikten sonra size ancak net bir cevap verebiliriz.

2 Beğeni

Evet oluşturdum, altyapımda bir sorun olmadığı, saha ekiplerinin bakacağını söylediler. Ancak online ders esnasında gitmesi zorda bırakıyor. İnternete birden fazla cihaz bağlandığı anda gidiyor. Araştırdım, kablolardan, modemden veya ip çakışmasından dolayı gerçekleşen bir sorun olabileceği yazıyordu. Kablolarımızı ve modemimizi değiştireli 1 sene olmadı. Şu zamana kadar aktif bir şekilde kullanabiliyorken bir anda kullanamamızı anlamış değilim. Modeme reset de attım fakat yine çözülmedi. Eğer saha ekiplerindense benim arayüz üzerinden çözebileceğim bir sorunsa yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

1 Beğeni

Modem arayüzünden hat değerlerini paylaşır mısınız mümkünse

Snr değeriniz gayet iyi. Kopma sorununun hat kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Başka bir modemle deneme şansınız var mı?

1 Beğeni

modeminize imei vs atılmış cihazlar bağlanıyor mu ? Bir kez başıma geldi aynı anda 2 tane mac adresi değiştirilmiş cihaz bağlanınca internet gidiyordu

1 Beğeni

Maalesef elimde yedek bir modem bulunmuyor ancak daha 6 ay bile olmadı yenisini alalı. Problemin modemden kaynaklı olması yüksek bir ihtimal mi?

Hayır, zaten evdeki cihaz sayısı sayılı, istemci listesine baktığımda bizimkiler harici bir cihaz da bağlı gözükmüyor aynı şekilde.

Yani orijinal Türkiye garantili ya da garantisi bitmiş cihazlarsa tamam sorun başka birşey demekki

Ben de sürekli internet kesintisi yaşamaktayım. Sürekli arıza kaydı açtırıyorum sadece sms olarak dönüş yapılıyor. Korkudan sınavlarıma giremez oldum (kesintiden dolayı iptal olabilme ihtimali nedeniyle) Sorunun acilen çözülmesini rica ediyorum. Bağlantının modemi kapatıp açmakla bir ilgisi yok. Ancak sürekli aynı şekilde mesaj almaktayımi. Acil olarak yardımlarınızı talep ediyorum.

Selamlar @sec, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: Arka planda hattınızın güncellendiğini ve problemin çözüme ulaştığını görüyorum. Tekrarlar ise özel mesaj üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz :handshake:

Merhaba,
Ancak ben bu problemi sürekli olarak yaşıyorum. Kesinti neyden kaynaklandığını tespit edebildiniz mi? Nasıl bir değişiklik uyguladınız? Cumartesi günü sınavım esnasında kesinti yaşadım ve şimdi yeniden girmeye çekiniyorum. Farklı bir bağlantı üzerinden giriş yapacağım büyük ihtimalle kendi bağlantıma güvenemediğimden. TurkNet kullandığım ilk günden beri her gün en az iki kez kesinti yaşıyorum. Nedeni kesinlikle belli değil. Siz sorunu nasıl çözebildiniz? Kalıcı bir çözüm olduğuna nasıl emin olabildiniz?
Teşekkürler.

Dün 05.55 bugün 6.25 te kesinti yaşadım. Kesinti süresi 5 dk civarında sürüyor. Acil destek!!!

Problemin tekrarlaması üzerine bölgenize ekip yönlendirildi. Santralden ankastre kutusuna kadar kontrol sağlanacak. Tespit edilen problemler çözüme ulaştırılacak.