Sürekli kopma ve wifi hız sorunu

Merhaba,
Bugüne kadar hiç kopma sorunu yaşamamıştım. Ancak bugün İzmir’de 5-6 kez kopma sorunu yaşadım ve hala sorun devam ediyor. Bu durum keyfimi çok kaçırdı. Oyunlardan sürekli düşüyorum.
Regletlerde ki kablo yuvamın değiştirildiğini düşünüyorum. Bazı diğer operatör teknik ekipleri bu şekilde kendi müşterileri memnun olsun diye en iyi regleti bulup değişim yaptığını biliyorum.

Bir’de Wifi’de sadece 50MB kadar hız alabiliyorum. Modem kaynaklı olduğunu düşündüm ama değil. Kablolu bağanltıda 95-96MB kadar hız alabiliyorum.
DSLAM kilidi denilen şey sadece Wifi içinde geçerli mi acaba?
Wifi’de hız neden bu kadar düşük? Modemle aynı odadayım.
ABONE NO: 1530833

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

DSL Ayarları:
DSL Modülasyon Türü: VDSL2
Annex Türü: Annex A
BİT SWAP ETKİN

Hat değerlerinizi inceledim iyi durumda, kopma olmaması lazım. Wifi içinde kanal ayarı yapabilirsiniz hattınızda DSLAM kilidi bulunmamaktadır. DSLAM kilidi modeme ulaşan hızlarda görülebilmekte Wifi da böyle bir durum yok. Modemin etrafında sinyalin yayılmasını engelleyecek şeylerin olmamasına, antenlerin aynı yöne bakmamasına dikkat ediniz. Sorun düzelmez ise başka bir modem ile deneme şansınız varsa test ediniz.

Regleteki kablo değişiminden kaynaklı kopma sorunu olabilir mi acaba? Daha önce kabloyu bağlarken regletlerin içine bir aletle kontrol etmişti ELİTT ekip, en iyi yere bağlamıştı kabloyu. O zamanlarda ev telefonu vardı, onun için mi yapıldı bilmiyorum.

Baran’a katılıyor ve eklemek istiyorum:

2.4ghz bandında normal.

Hayır, 50mb üstü alamamanızın sebebi, modeminizin teknolojoisi desteklememesi. Wi-Fİ de 50mb üstü hız görmek istiyorsanız çift bandlı ve MI-MO teknolojisini destekleyen bir modem ve cihaza sahip olmanız özellikle 5ghz bir band kullanmanız daha yararlı olacaktır.


SNR değeri kaynaklı bir durum olabilir ve hattınızın tabiri caizse “son damlasına” kadar kullanıyorsunuz. Peki, bu kablo değişimden sonra mı kopmalar meydana geldi? Farklı bir modem denediniz mi? (kopma için)

Bu dediklerinizden sonra Modemi değiştirmeyi karar verdim Tuğra bey.
Keenetic Extra DSL ve Zyxel VMG3625 T50B arasında kaldım. Maks 500-550TL arasında bütçem var. Bu 2 modemi önerir misiniz? Ya da kendinizin önerebileceği bir modem var mı?

Modemi değiştirdikten sonra yine kablosuzda 50MB hızı aldım diyelim, bundan sonraki yapılacak adım ne olabilir? @TworA

1 Beğeni

Keenetic extra alırsan snr değeriyle oynama şansın var ve kopma sorununu ortadan kaldıracağına eminim. Güzel modem @Gevan35 :+1:

5 g le 90 ları göreceksin :hugs: cihazların 5g destekliyorsa

Wi-fi kanalları değişirsin. Daha iyi olacak

Tp link vr400 v3 derdimde size kalmış ne beğeniyorsanız. Mim mo desteği var

T50B tavsiye etmem, AC750 veya Extra DSL alabilirsiniz.


Hem cihazınızın, hem de modeminizin en az 2x MI-MO teknolojisine sahip olmasına dikkat edin ve Wi-Fi Analyzer programını kurun, en az kalabalık veya boş kanala yerleştirin, 2.4ghz ağınızı ve “kanal bant genişliği” kısmını 40mhz yapın. Bluetooth kapatın ve hem cihazınızın, hem de modeminizin çevresinde Bluetooth ve frekans yayan cihaz, alet bulundurmayın.