Sürekli kopan turknet




TurkNet 'e yeni geçiş yaptım. Fakat daha önce hiç bu kadar kopma yaşamazken TurkNet 'e geçince internete bağlı kalma sürem maksimum 30 dakika. 30 dakika içinde mutlaka kopma yaşanıyor. Destek kaydı oluşturdum. Fakat sizlerin bilgisinden de yararlanmak istiyorum. Modemden aldığım dsl kayıtlarını ekledim. Crc hatası bazen uçuyor bazen düşük kalıyor. Bir de hattımda dslam kilidi var mı ? Aydınlatırsanız sevinirim
Dipnot: modem olarak asus ac51 kullanmaktayım

790 sürüme geçiş yapıp deneyin. Asus’da kopma çok oluyor. Ben o yüzden Keenetic’e geçtim.

İnşallah modemden değildir. Onu da yeni almıştım. Pişman edecek bu gidişle

asus’un kronik sorunu galiba çoğu kişi şikayetci başka modem varsa takıp dener misin ?

Bir de öyle deneyeyim. Umarım modemden değildir. Daha yeni cihaz böyle yaparsa

@TworA merhaba hocam, sizce değerler nasıl?

Merhaba, anlık CRC yükselmesi yaşıyorsunuz sanırım 1gün boyunca açık kalmıyor yani kopuyor direkt hattınız. Unutmayın, Yüksek hızlarda CRC aktivitesi daha da ilerleyebiliyor ama sizin kopma dediğiniz sorun CRC kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Peki, Şunları deneyin

  • 805 veya 790 sürümüne geçin, 858 kullanmayın.
  • DSL prizi, splitter özellikle ek varsa kaldırın.
  • Ankastre bağlantınızı YAK1 ile yapın.

Evet, DSLAM kilidi bulunmaktadır. Arıza kaydı açıp “Hızım Düşük-Performans” Temsilciye " hattımda ki kilidin kaldırılmasını talep ediyorum" diye belirtin.

İade et yeni aldıysan. Keenetic modem al tavsiye ederim veya Tenda V12 modem kullananlarda memnun.

Bütçe yetmedi keenetic almaya hocam. Herkes çok övüyordu cihazı aklıma da yatmıştı. Ama o kadar çıkamadık. Ac51i de kampanya ile 320 liraya aldım

  • Yazılımı değiştireceğim eve geçince hocam

  • Priz ya da splitter kullanmıyorum. Ankastreden gelen kabloya ince telefon kablosu ekli şekilde direkt modeme bağlantılı.

Peki değerler ile ilgili sıkıntı var mı hocam? Kopmayla bağlantılı bir durum var mı crc hatası dışında

Muhtemelen, 2 durum var: Modem sürümü veya ince telefon kablosunua ek yapılmış yeri iptal edin direkt ankastreden tek halde çekin kablonuzu yapamıyorsanız ek yerini YAK1 ile yenileyin ve ankastre bağlantı yerini de YAK1 ile yenileyin.


Saha dolabı mesafenizi öğrenebilir miyim?

@TworA Saha dolabına da yakınım. Tahmini olarak 50-60 metre uzaklığında sanırım.

Tamam, zayıflama biraz fazla diyebilirim mesafenize göre. Dediğim kontrolleri mutlaka yapın, dönüş bekliyorum sizden…

Tamam hocam eve geçince yazılımla başlarım işe önce. Elimde yak1 yok onu artık pazartesi uygularım.

1 Beğeni

Ankastreye direk bağlaya biliyorsan kısa kabloyla bi test et yakla bağlamana gerek yok uçlar temas ettir test için kaç hız geldiğine bakarsın. Sorun kablodaysa önerceğimiz kablo var ona yakla bağlarsın sonra :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba hocam dediğiniz şekilde de deneme yapacağım. İnşallah sonuç alırız

Herkese merhaba tekrardan. Yazmak için anca vakit bulabildim. sorunum modemden kaynaklanıyormuş. Modemi değiştirdik. Kopma sorunu eskiye nazaran yok denecek kadar az. Bir daha asus modeme bulaşmam.

1 Beğeni

Dediğim gibi Asus modemlerde kronik sorun var. Asus’a 4 kere servise gönderdim. Bir şey yok deyip geri gönderdiler. Asus tavsiye etmiyorum artık. Asus alacaksınız pahalı modellerini alabilirsiniz.

1 Beğeni

Bir daha yanından geçmem artık. Pahalı modellere de bizim bütçe yetmez. Şuan geçici bir modem kullanıyorum. Tenda v12 almayı düşünüyorum fakat onda da snr ayarı yokmuş galiba ondan dolayı biraz tereddütteyim

Keenetic al snr ayarı istersen :slight_smile:

1 Beğeni