Şubat Ayı Ping Sorunu

Şubat ayının başından beri CS GO oyununda normal ping değeri 70 lerde olmasına anlık olarak 350 lere yükselip birkaç saniye bu seviyelerde kalıp tekrar 70 seviyesine iniyor. Bu konu hakkında yardım talep ediyorum

1 Beğeni

csgo ile alakalı değil akşamları bendede 9 1 arası böyle malesef 1 haftadır…

Son 1-2 gündür ben de yaşıyorum aynı sorunu CS:GO’da. Nadiren bağlantı kesilip geliyor veya spike giriyor kısa süreliğine. Çok sık olmadığı için fazla rahatsız etmiyor. Ve evet, gece yaşanıyor bu sorun.

1 Beğeni

Sorun CS GO’da değil zaten bende gün saat farketmiyor sabah 9’da da öyle akşam 11’de de. Destek kaydı açtığımda ping ve tracert testleri isteniyor ama CS GO için hangi ip adresini kullanacağıma dair bilgi bulamadım

1 Beğeni

Ping sorunu yaşayan kullanıcılarımızın tracert testi paylaşmasını rica ediyorum. Ek olarak forum profillerine müşteri numaralarınızı tanımlamanızı rica edeceğim.

ping vie.valve.net
tracert vie.valve.net
ping 162.249.79.1
tracert 162.249.79.1

hat değerleri şuan normal akşam başlıyor bozulursa paylaşacağım bende

Yaptığım test sonuçları

Selamlar @ahmetkrc26, attığınız testte bir sorun görünmüyor.

İlk mesajda da belirttiğim gibi ping devamlı yüksek değil zaten. Anlık olarak yükseliyor ve sonra tekrar düşüyor. Video kaydım mevcut ama burada paylaşılamıyor galiba. Başka kanallar üzerinden onu da paylaşabilirim.

1 Beğeni

Değerleriniz prime time’da mı yükseliyor? Oyun sırasında ev kullanıcıları ile birlikte siz de kablosuz bağlantı kullanıyorsanız sorun yaşanması normal. Kablolu olarak kullanmanızı ve diğer kullanıcıların kullanımını kısıtlamanızı tavsiye ediyorum.

Şimdi anlık olarak yükseldiği için şu şekilde test yapabilirsiniz. Oyun oynarken arkaplanda CMD pencerelerinde şu komutları çalıştırın.

Modem
ping -t 192.168.1.1 (modem ip farklıysa değiştirin)

Cloudflare
ping -t 1.1.1.1

Google
ping -t 8.8.8.8

Vie.valve.net
ping -t 146.66.155.1

Bu testleri arkaplanda çalıştırıp oyuna girin, sorun yaşadığınızda tüm testleri Ctrl + c kısayolu ile durdurup çıktıları not defterine kaydedip TurkNet ile paylaşın.

Modeme ping atma sebebi anlık artış sebebi modem veya PC olabilir bunu test etmek.

Cf ve Google a ping atma sebebi internetiniz de genel bir sorun mu var onu görmek.

Oyun sunucusuna ping atma sebebi de sorunun oyun sunucusu kaynaklı mı olduğunu görmek.

1 Beğeni

Şubat ayının başına kadar en yoğun kullanımın olduğu saatte bile böyle bir sorun yoktu. Şu anda ağda sadece ben olsam bile sorun devam ediyor

Şimdiye kadarki en mantıklı testi tavsiye ettiğiniz için teşekkür ederim. Testi uyguladım ve sonuçları kaydettim ama burada not defteri şeklinde dosya paylaşma iznimiz yok galiba.

Evet bir haftadır TurkNet hopları akşamları göçüyo.

1 Beğeni

bende de aynı sorun var 1 haftadır önce akşam saatlerinde oluyordu artık sabah da oluyor TurkNet’in kendi sitesinden hız testi yaptığımda ping değerlerim 5000 civarında cidden yoruldum artık bunla uğraşmaktan.

Selamlar @Eray1, değerleri buradan paylaşır mısınız?

Yaklaşık 1 haftadır ben de aynı sorunu yaşıyorum. Akşam saatlerinde başlıyor, bir oyun vs. içerisinde anlık olarak pingi artırıp, oyundan kopmama neden oluyor. 1,5 yıldır TurkNet kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamamışken, çok memnunken ve çevreme tavsiye ederken bu olay moralimi bozdu açıkçası. Düzelir diye bekliyorum ama böyle giderse başka internet sağlayıcılara başvurmak gerekecek…

Benede 1 haftadır aynı sorunu yaşıyorum
Önce fifa 23 ping’i 40-44’e kadar ama
Şimdi bazen 48 oluyor ve bazen 500 oluyor üstelikle port yönlendirme olumuyor ve bende statik ip var

eu pingleri ucuşa geçti. yer yer yurt içi pinglerde de sıkıntı oluyor.

22.30 itibariyle discord rotterdam sunucu ping 108ms (normalde 55 60ms)

İp verir misin kontrol edeyim bende