Statik IP Yardım

Arkadaşlar bilgisayarımda server açmak için port forwarding yapmak üzere turknetten statik ip aldım. Online işlemlere girdiğimde statik IP’min aktif olduğu yazıyor, ayrıca statik ip numaram da orada yazmakta. Ama ben google’a whatismyip yazdığımda public 95.xxx.xxx.xxx gibi bir ip adresi çıkıyor. Bana verilen statik ip 31.xxx.xxx.xxx şeklinde. Statik IP bugün 1-2 saat önce aktif oldu ve aktif olduktan sonra modemi 10 dakika kapatıp açtım. Statik IP mi nasıl kullanabilirim yardım edebilir misiniz

Modemin aldığı ip ile whatsmyip de görünen ip aynı ise statik ip almışsınız demekir. Kullanmak için bir ayar vs gerek yok. Zaten tanımlı neyse onu alır modem

1 Beğeni

hocam bir de 192.168.1.1 de yazan ip adresim 100.xxx.xxx.xxx şeklinde yani o da uyuşmuyor whatismyip adresim ile

hocam ben bilgisayarımda server kurucam da, diğer bilgisayarın bağlanacağı ip adresi bana verilen statik ip adresi mi olmalı yoksa whatismyip deki ip adresi mi olmalı ?

Merhaba,

What İs My Ipdeki IP ile Statik IP’niz aynı olmalıdır.

Modem sıfırdan kurup tekrardan deneyebilir misiniz ?

İyi geceler dilerim,

Modem’de 100’lü ip var ve whatsmyip’de farklı ise CGNAT tasınız demektir. Online işlem merkezinde bir kayıt açıp durumu yazın. Demek ki tanımlanmamış hala