Statik ip port açma sorunu

Merhaba 1 Ocakta bir arıza kaydı oluşturdum hala çözüme ulaşmadı hızı 50Mbps yaptım statik IP aldım falan Keenetic Extra DSL kullanıyorum 80 portunu falan açayım dedim ama port açmıyor.

Selamlar @JaraiYas, devam eden kayıtlarınızı inceledim. Bir kaydınızın sizin tarafınızdan kapatıldığını, diğer kaydınızın iste istenen bilgi gelmedi olarak otomatik olarak kapandığını görüyorum. Son kaydınızın önceliğini ekiplere ilettim. Gün içerisinde iletişime geçilecek :raised_hand:

@alperenatici arkadaşlarla görüşüyoruz hep aynı muhabbet dönüyor malesef. 50mbps hızda sorun düzelir dediler yaptım statik ip aldım devam ediyor. Arkadaşlara diyorum turk telekom ile görüşüp dslam cihazı g.vector, upbo, bitswap, sra ve ginp gibi ayarlardan hangilerini veriyor öğrenebilirmiyiz diyorum 50mbps te düzeleceğini söylüyorlar ama düzelen bişey yok ben özellikle söylüyorum düşük pingte kayıp yaşadığımı ama hızınız modeme kayıpsız ulaşıyor diyorlar ezbere yada önlerinden metin okuyorlar gibi.

Merhaba sorununuzu tam anlamadım ama kullandığınız terimleri öğrenmek için ben çok fazla yurt dışı kaynağa başvurmak zorunda kaldım. Sadece port açmak ise konu onu bende bilmiyorum. Benim hattımda bu ayarlardı sanırım ve hep deneme yanılma yöntemi geçerli oluyor tabi ne kadar sağlıklı. bende çok denedim ama firmalar kullanılan terimlerden bi habermiş gibi davranıyor.
AC750 ile denediklerim
G.vector: bu sanırım sadece Mediatek işlemcili modemlerde geçerli bir özellik asus ac750’ de kapattığımda CRC artıyordu
UPBO: Asus kendi sitesinde bu ayar için hattı kararsızlaştırabileceğini söylüyor ben açtığımda açıkçası bir fark göremedim.
bitswap: CRC’yi aşırı yükseltiyor kapattığımda
SRA: ax82u geçtiğimden bu yana kapatıyorum
G.INP: ax82u da yine kapatıyorum açıkçası açtığımda da fark yok
Ve hala daha deneme yanılma yöntemine başvuruyorum. Hepsi hat koruma yöntemleri olmasına karşı bilgilendirme olsa idi buna göre modem seçimi yapılabilir daha kararlı bir hat elde edilebilirdi. Ben firmaların yerinde olsam sadece bu iş için ( çünkü bi 25 yıl daha bakır kablo kullanacağız ) Ağ uzmanlarının görüşlerinin yer aldığı bir sayfa hazırlardım. Biraz onlara da hak veriyorum çünkü her hattın etkeni bambaşka bir şey olabiliyor ama en azından dağıtıcı panoların hangi özellikleri barındırdıkları bilgisini verebilirler. Hat kararlı ise Mediatek işlemcili modemler daha kaliteli bir deneyim sunabiliyor. Hat kararsızsa Broadcom işlemcili modemleri tercih etmek CRC gibi sorunlarda daha başarılı. Ben işin içinden çıkamıyorum artık ki sıkıldım da. Fiber en azından bunlardan kurtulmamızı sağlayabilir ama kaç yıl sonra…


Hat paraziti önleyici ayarları açmamıştım AC750 ile test etmek için

Hatta Dünya radyo arıyordum bi aralar parazitin kaynağını bulmak için umarım çözüm bulursun.

@pesioska hocam kısaca sorun pingim hız değerlerim normal ama oyun içlerindeki paket loss bildirileri falan devamlı kayıt bildiriyor. Pingplotter ile ara hoplarda kayıp var hedefte arada bir var ping düşük ama bir gecikme var. Hat değerlerim normal CRC veya fec 0 100Mbps hıza çıkardığımda oluyor oda 3-5 yani göz ardı edilebilir seviyede. Keenetic Extra DSL ve ASUS DSL N16 modemlerim var şu anda ASUS takılı normalde Keenetic kullanıyorum ama içi tesisat bilgisayar modem dedikleri için her şeyi değiştirip deniyorum. Sra, bitswap, ginp, upbo ve gvector gibi ayarların hepsini tek tek denedim. Bu ayarları kapattığım ya da açtığımda CRC’ya da fec artış göstermiyor. Bir ayarı kapattığım ya da açtığımda deniyorum pingplotter ve oyunlar üzerinden birinde değerler iyi iken diğerinde değil ya da bir oyun iyi iken diğer oyun değil bir de oyun içi hileler geliyor deneyeceğim derken. Bir de bu ayarlar ISS ve DSLAM cihazı tarafından belirlenen bir durum olduğu her yerde yazıyorsa Türk Telekom ile görüşüp cihazın bu ayarlardan hangilerini sağladığını öğrenebilirler. Çözüme ulaştıramadıkları her sorunda kullanıcıyı masrafa sokuyorlar. Zaten fiber sahip bölgelere fiber götürmek yerine fiberin adının geçmediği yerlere götürseler. Bizim burada mesela Türk Telekom cadde üzerinden fiberi çekti ama dairelere vermiyor. GigaFiber talep üzerinden ne kadar tanıdığım çevremde insan varsa talep oluşturdum. 1 ay sonra kendi adresimden bir daha denedim yine GigaFiber talebi oluşturabildim. Devamlı talep mi oluşturacağız anlamadım ki. Talebe göre GigaFiber’i götürmüyorlar bence. İstanbul beykozda Kablonet yok Superonline acarkent dışında her yerde Türk Telekom altyapısı olmasına rağmen TurkNet kullanılıyor ama TurkNet’in beykozda planlanan bir fiber çalışması yok. En iyi ihtimalle 2025 yılından önce de fiber gelmeyeceğini düşünüyorum. Şunda 50Mbps hız + statik IP kullanıyorum hat değerlerimi aşağıya ekliyorum farklı test sonuçları ekleyebilirim.

Testleri eklemen senin yararına olur

@pesioska hat zayıflaması hariç değerlerimiz benzer.

@pesioska Hat Kablosu Sorunu açtığım bu konuda bazı testler mevcut.

Packetloss Burada da ben varım. Maalesef ki en son söylenilen müdahale edemedikleri.

@pesioska ASUS modemde port açabiliyor musunuz? Sizin konuya yazan başkaları da bu durumdan şikâyetçi.

port açmayı bilmiyorum maalesef

@pesioska kullandığınız asus modem modem broadcom chipsetli sanırım.

@JaraiYas evet ilk çıktığında almıştım

1 Beğeni

@pesioska dsl ayarları ekranını atabilir misiniz farklılık var mı mediatek modemlerden.

@pesioska bu ayarlar default mu geliyor oynadınız mı siz.

@pesioska benim asus modemde kurulum sonrası default ayarlarda bitswap kapalı sra açık geliyor.

Sorunsuz oran uyarlaması ve G.INP ben kapatıyorum. Sorunsuz oran uyarlaması hızların stabil olduğu hatlarda açık olmasının bir anlamı yok çünkü hızların tutarlılığı için bir özellik. G.INP ise 10-15 ms kadar ekleyebiliyor ki zaten bunun panonun da desteklemesi gerekir. G.INP bende açık veya kapalı olmasının bir etkisi yok. Ne CRC de ne paketloss da nede ping değerlerinde değişim yaratmıyor bu özellikler. Tabi bu benim hattım için geçerli. Fiber panodan sonrası 20 yıllık bakır omurga. Bitswap açtığımda CRC’ler yükselmişti. Packetloss sorunumda tatlı bir dil ile bir şey yapılmayacağını açıkça söylemekteler. Kendileri bilirler ne ben onlara ne de onlar bana muhtaç.

@pesioska anladım aslında mediatek modem ile karşılaştırma yapmak için soruyorum.

AC750 nazaran bağlantı kopması yaşamıyorum bu modem de. Hattım çok kararsız ve eski yani mediatek işlemcili bir modem bende sorun çıkarıyor. Aslında Mediatek işlemcili bir modem de iş görür ama işlemci gücü yüksek olması lazım CRC ile baş etmek için. Wifi yönünüde seviyorum asus modemlerin farklı modemlerde 10 kişi bağlandığında ( bayramlarda vsvs ) modemler pes edip kendi kendilerine açılıp kapanıyorlardı dayanamıyorlardı. Zyxel VMG3312-B10B(Broadcom) tt vermişti bu modemi köprü modunda kullanıp ac750 dağıtım için kullanmıştım bi ara.