Statik IP hizmeti satın aldım. Routerım sürekli double-nat uyarısı veriyor. Online oyunlarda NAT TYPE “Moderate” sorununu yaşıyorum. Router üzerinden DMZ, uPnP, Port Yönlendirme işlemlerini yapsamda NAT TYPE “Moderate” sorunum düzelmiyor. TurkNet santral tarafında bir NAT daha var ve double-nat sorunu yaşamama sebep oluyor. Yaşamış olduğum double-nat sorunumu çözmenizi talep ederim. Ayrıca bilgisayarıma STATIK IP vermenizi talep ederim. @TurkNet @TurkNetDestek
Yukarıda gördüğünüz örnekte; karşı sunucudan gönderilen UDP 7489 port istekleri 57914 Port’u üzerinden transfer edilip bilgisayarıma o şekilde ulaşıyor. Fakat modem üzerinden açtığım 7489 portları aktif bile değil. Yani sorunumun düzelmesi için; internet servis sağlayıcı’nin santralde bulunan birincil NAT’ı iptal etmesi gerekiyor. Veya yaptıkları port filtreleme, kısıtlama ve engellemelerinin tümünü kaldırması gerekiyor. Ya da Birincil NAT üzerinden yapılan extra port yönlendirmelerini ve kısıtlamalarının tümünü kaldırarak karşı sunuculardan, X portu üzerinden gönderilen isteklerin modemime, hatta bilgisayarıma direkt olarak X portu üzerinden ulaşması gerekmektedir. Tahmin ediyorum ki yukarıdaki grafiğin; “7489 → 7489” şeklinde gözükmesi yani X portu üzerinden gönderilen oyun sunucu isteklerinin; bilgisayarıma, modemime herhangi bir port transfer işlemine uğramadan direkt olarak X portu üzerinden ulaştığı an NAT type “OPEN” olacaktır. Sorunum ortadan kalkacaktır. Fakat internet servis sağlayıcı bu durumu kabul etmiyor. Port filtreleme, kısıtlama ve engelleme işlemini yaptıklarını kabul etmediler. ONT cihazında bir kısıtlama veya NAT olduğunu kabul etmediler. Santral tarafında extra bir NAT olduğunu kabul etmediler. Altyapımda sadece evimdeki Router cihazımın NAT’ı olduğunu ve router cihazımın sadece internete (dış dünyaya) açıldığını söylediler.
Madem öyle Statik IP’m var ve modem üzerinden açtığım portlar niye “closed” gözüküyor? Statik IP’ye sahipsem ve dış dünyaya routerım üzerinden çıkıyorsam, niye Pingplotter testimde 2.hopta 172’li Private IP adresli Gatewayler görüyorum? Demek ki ben hala CGNAT havuzundayım? Yanlış mıyım? Statik IP’li bir Router cihazımın Public IP’li bir Gateway’e bağlandığını görüyorum. Bu nasıl Statik IP? Bu nasıl dış dünyaya açılmak? Nasıl oluyorda dış dünyaya açıldığımı söyleyebiliyorlar? Neyi gözden kaçırıyorum? @TurkNet @TurkNetDestek