Stalker 2 ekibi 30 GB'lık verinin sızdırılmasıyla tehdit ediliyor!

GSC Game World tarafından biz oyun severlere sunulacak olan kıyamet sonrası açık dünya hayatta kalma nişancı aksiyon oyunu STALKER 2: Heart of Chernobyl için şu anda büyük bir tehdit söz konusu. 30 GB’lık bir oyun verisinin elinde olduğunu bildiren bir Rus grup, taleplerinin karşılanmadığı taktirde 15 Mart’ta bu verileri yayınlayacaklarını belirtiyor.

GSC Game World ekibi büyük bir sorunla karşı karşıya Vestnik TSS isimli bir Rus hacker grubu, on yılı aşkın süredir geliştirme aşamasında olan STALKER 2’den bir dizi görüntü paylaştı. Bu görüntüler anında büyük kitlelere ulaştı ve daha fazlasının ortaya dökülmesiyle geliştirici ekipten çeşitli taleplerde bulunmaya başladılar (Görüntülere buradan ulaşabilirsiniz). Bunlar arasında Rusça dil desteğinin oyuna dahil edilmesi, Belarus ve Rusya’da bulunan oyunculara karşı tutumlarının değişmesi gibi talepler yer alıyor.

Bildiğiniz gibi GSC Game World ekibi Ukrayna merkezli bir stüdyo. Rusya-Ukrayna savaşından olumsuz etkilenen ve başka ülkelere gitmek zorunda kalan ekip, Rusya’ya karşı net bir tavır aldı. Bu kapsamda Stalker 2’yi Rusya’da satmayacağını açıkladı. Bu sebep ve sebeplerden dolayı Rus hackerlar harekete geçti ve şu anda oyunun verilerini sızdırmakla tehdit ediyor.

Öte yandan Stalker 2 için 23 Mart’ta bir sunum yapılacak. Bu sunumda oyuna derinlemesine bir bakış atılacak.