Sözde dünyanın en hızlı modemi

Üstünden 6sene geçmiş haber paylaştığını görmek üzücü dünyanın en hızlı ve en güçlü wifisi buyur

Kıyaslama diyelim sen öyle anla ne değişti ne değişmedi 6 senede 2022 çıkan modemlerde

Amacın bu olsa 1 şey demezdim ama soruna cevabım 3e katlıyor o modemi

1 Beğeni

PON çıkışı bile yok bu paraları neden verir ki bir insan

wan ile çıkış yapılmıyor mu ki?

İşte PON girişi olsaydı modemde WAN kullanmayacaktı. Çünkü ONT terminale giren fiber optik kablo direkt modeme girecekti. Böylece interneti dönüştürmek için ONT’den CAT kabloyu modeme bağlamak gerekmeyecekti.

Modem demek dsl hattı demek dsl hattına bağlanan pon hiç duymadım rj11e bağlanan pon mu var? Superonline falan bile router kullanıyor diye biliyorum. Ttnin ftth bile aynı pon cihazı ethernet girişi var diye biliyorum. Onu da ethernet olan rj45e takılıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzelt. Pon ise zaten dsl hatların switchi gibi 1 şeyi yanılmıyorsam. Dslde switch ile telefonu ayırırsın switchden dsl yerine takarsın. Ponda ise wan portuna takarsın.

Benim modemden kastım aynı zamanda telefon girişi olan routerlardı. Onlara da modem deniliyor. PON cihazının ethernet girişi zaten olacak olmazsa nasıl dönüştürecek interneti? Telefonu splitter’ı falan dahil etme şimdi konuya. Bak şurda PON girişi olan bir router var. F/O kabloyu takıyorsun oraya. Sonra LAN 1’ den bilgisayarına…

Bu da ONT modem dediğimiz PON çıkışı (optical) olan bir modem.

Modem deyince aklına sadece DSL hattından ulaşan ADSL internet gelmesin.

1 Beğeni

Bu mantığı bir türlü anlamadım türkiyede nasıl bir altyapı varda modem perfonmansları değerlendiriliyor IPv6 bile daha nerdeyse adam gibi kullanan yok 100 mb gören ev çok sınırlı fiber desen hala türkiyede şanslı kitle kullanıyor istersen dünyanın en pahalı modemi al yada ortala bir modem al hiç bir perfomans değişikliği göremezsin tek fark wifi gücü eğer wifi gücü ise sorun zaten orta seviye hatta düşük seviye bazı modem markaları iş görüyor o yüzden türkiyede bu tip modem türlerine para verenleri çok garipsiyorum.

1 Beğeni

Bende onu anlamıyorum yani adam 50 mb kullanıyor hangi modemi aliyim diyor gönderdiği modemler 3-4 binlira yani alsan ne işe yarayacak bizim insanımızda pahalı olan en iyisidir algısı var maalesef oda biraz bundan kaynaklanıyor bilmiyorki ikinci el 200 300 liraya alacağı modem onu yıllarca götürücek ama olsun o yinede 3 bin lira veriyor modeme :smiley: algı tamamen şaşırıyorum bazı konularda bilgili insanlara danışmak en mantıklısı.

2 Beğeni

100 mbit hizlarda en ucuz modemi al portlari gigabit olsa ne olucak wifi problemse git 2 li 3 lu mesh sistem al 1500-2000 tl lere en fazla oda ki daha uygunlarida var evinde her yerde ceksin 3000-4000 in yarisi cebinde kalir ustune alan olarak cok daha genis alanda ceker. AX wifi 6 olsa ne olucak internetin 100 mbit bunu anlamiyor insanimiz.

1 Beğeni

Modem değişince internet hızımız artacak diye algıyla yazıyorsun sanki ama burada yanılıyorsun bu modemleri almaktaki normal kişilerin amacı o internet hızını evinde artık kaç kişi varsa şöyle 5-10kişiye iyi göndersin diye alınıyor. Başka ne için modem değişilir ki… Ayrıyeten şu da var 300tl vereceğin o 2.elin aksine bu modemlerde yüksek menzillisinde bile kişilerin idare edebilir duruma getirmek. Kısacası kıvamında kullanmak. Alacağım modemi de söyleyeyim onu bırakacak kişiler ya delirmiş olması gerek ya da ondan daha iyi modem çıkacağı için bırakırlar. Kısacası alacağım o modemin 2.eli 2-3 yıl olmayacak. @melanpi

Herkes fiber kullanmıyor ki ONT’den direkt WAN ile bağlantı sağlanabiliyor. Şart değil ONT girişi. Ayrıca ISS sadece modem verirse dinamik IP kurulumu için WAN her türlü gerekecek. ONT girişinin direkt modemde olması sadece para kaybı.

Modem seçiminde herkes ihtiyacına göre belirlemeli. Kimi benim gibi geniş alana ip kamera yaymak için ister. Kimide 65 M2 ev için tek nokta sağlam modem ister. Üst cihazlar yüksek ramlı ve işlemci gücü yüksek. Orta üstü şirketlere hitap ediyor. Normal ev kullanıcısı için 5ghz destekleyen geniş kapsamlı yetiyor. 5ghz çekim alanı düşük olduğundan ya mesh yada ek router ihtiyaç oluyor.

1 Beğeni

vdsl bir altyapıda kaldıki türkiye standartında dilediğin modemi al gelen sinyal kalitesi çok sağlıklı olmadığı için ki istanbul gibi bir yerde sağlıklı değerler çok çok azdır alan modem dağıtımı iyi yapamaz burada değerler var fiber bir modem farklı olur dediğin gibi ama vdsl ve adsl altyapıda hat değerleriyle günümüzdeki dilediğin modemi alsanda en fazla evdeki çekim alanı yükseltmekten başka bir işlevi neredeyse olmuyor…

ek olarak en ucuz modem bile piyasadaki 300 mb destekliyor yani haliyle fazlasıyla yetecekken insanımız sağlıklı internet kullanımını sadece modem kaynaklı sanıp binlerce lira modemlere para verip sonra sorun yaşamaya devam ediyorki forumda sürekli olarakta bunun şikayetleriyle dolu…

1 Beğeni

Ben fiber kullananları kastederek söylemiştim zaten. Fiber kullanmayanlarında öyle ahım şahım bilgisayar parasına modemler tercih edeceğini pek sanmıyorum. Dinamik IP kurulumunun PON modemden yapılamayacağını söylemeye çalışmışsın sanırım ama yanılıyor olabilirsin çünkü DDNS Configuration menüsünde modem PON girişini WAN olarak sayıyor ve ekranda da o şekilde gösteriyor. Mesela Huawei EchoLife HG8245’i inceleyebilirsin bunun için…

Çok verimli bir modem konusu olmuş. Yorumunu bırakan tüm arkadaşlarıma teşekkürler :pray:

2 Beğeni

Turk Telekom kendi PON modülü olan cihazların kullanımına izin vermiyor ama. Doğrudan WAN ile kullanmak gerekebiliyor mesela. Aynı şey Turkcell için de geçerli. Superonline da izin vermiyor kendi cihazları dışında kullanmaya. Gereksiz pahalılaşır öyle bi ekleme. Ayrıca en iyi modem diye her özelliği olması gerekmiyor.