Sorun nerede?

Ben 12 ay kadar 79M stabil internet kullandım. Ardından da TurkNet’e geçtim, TurkNet’te de stabil bir şekilde internetimi kullanmaya devam ettim. Sonrasında anlamadığım bir şekilde internetim gidip geliyor ve hat değerlerim inanılmaz değişiyor. Hızım 80’den 20’ye düşüyor, sinyal zayıflamam 4’ten 24’e falan çıkıyor. Önceleri Türk Telekom’un portumu değiştirdiğini düşündüm ancak internetim tekrardan eski değerlerini geldiği için bu konuyu da eledim. Modemim ve kablolarımdan sorunun kaynaklanmadığını düşünüyorum, portumun da değişmediğini düşünürsek sizce sorun nereden kaynaklanıyor?


Bu paylaştığım değerler arasında bir dakika var.

Merhaba, bu olay yaşamıyorsanız ve bir kaç kere başınıza geldiyse pek dikkate almayın. Burada sorunun büyük ihtimal dış hat kaynaklı, iç hat kaynaklı olsa 2 rakamlı zayıflamalardan kurtulamazdınız, tabi bu süre esnasın da iç hatta değişim yapılmadıysa.

İç hattımı 2 sene önce değiştirdim, çok kaliteli bir kablo aldım ve o gün bugündür hiç sorun yaşamamışken son bir haftadır böyle bir sorun yaşamaya başladım, en çok şaşırdığım da zayıflama değerlerimin bu kadar çok değişmesi

Siz yine de modem girişinde ki soketten başlayarak spliter, DSL kablosu, ek yerleri (bağlantı noktaları ve en son ankastrede ki bağlantıları kontrol edin.

1 Beğeni