SOL'de .io uzantılı websitelere erişim sorunu

Merhaba, eski bir TurkNet’li olarak sorunumla alakalı olarak bir de forumdaşların fikrini almak adına yeniden buralara damlamış bulunmaktayım :slight_smile:

Her neyse sorunum son 3-4 gündür ortaya çıkan bir sorun. SOL altyapısında fiber 500mbps kullanıcısıyım ve uzun süredir de genel SOL ‘regülasyonları’ harici yaşadığım bir sorun olmadı. Yaklaşık 3 senedir de bir NextDNS kullanıcısı olarak interneti keyifli bir lekilde kullanmaktayım. IOS cihazımda sertifika yükleyerek kullandığım DNS hizmetinde wifi bağlantısı üzerinde sorunlar yaşadığımı fark ettim ve SOL’ün NextDNS’i engellediği düşünerek onlarla iletişime geçtim. Kendilerinin böyle bir düzenleme yapmadığını ve sitenin erişilebilir olduğunu söyleyip daha sonra tekrar denememi talep ettiler. Bu süreç zarfında da adguard dns’i kullanmak adına onların sitesine yöneldim ve yine erişemediğimi fark ettim. Sonu .io ile biten agar.io gartic.io gibi oyun sitelerine dahi erişmeye çalıştığımda SOL DNS’lerinin bu alan adı uzantısını çözümlemediğini fark ettim. Bunun hakkında şikayet oluşturmamı takip eden 12 saat içerisinde sorunum çözüldü ancak an itibariyle aynı sorunu tekrar yaşamaktayım. Bu veya benzeri bir durum yaşayan biri var mı merak ediyorum. Şimdiden söyleyeyim Android TV’de dahil olmak üzere ağıma bağlı tüm cihazlarımda VPN açmaksızın .io uzantılı sitelere erişimim mümkün değil. Chrome üzerinden de Connection Reset hatası değil Not resolved hatası aldığım için bunun lokal bir DNS sorunu olduğunu düşünüyor ancak onlara anlatamıyorum. 2022 yılında böylesi bir sorunu yaşamak beni ciddi manada yoruyor gel artık be GigaFiber :smiley:

Tek değilsiniz. Sizinle aynı sorunu yaşayan çok kişi var

Arkadaşların konuyu daha önce okudum ancak IPv4 DNS girsem dahi 8245X6 üzerindeki SOL DNS’i ile nete çıkıyor ve yine aynı hatayı alıyorum. Benim için tek çözüm VPN kullanmak oluyor ki onun için de yine para veriyorum. Bu kadar kullanıcı mağduriyeti yaratan başka bir firma görmedim :smiley:

bende sol 1000 mbit var verdiğiniz adreslere şu an sorunsuz erişebiliyorum denediğimde.