Snr Margin nedemek

Merhaba,
TurkNet e abonel olduğumda 35 mbs olarak aboneliğim başladı. 32-33 mbs hız alıyordum. Sonra 75 mbs hıza yükselttim hızımı lakin hızım 45-46 oluyor.(kablolu ve kablosuz testte) Hat değerlerime bakıldı. Tesisat hızın iyi durumda olduğunu hızın yüksek olduğunu söylendi ve snr margin değeri sınırın altına düşmüş dendi. Tekrar 35 mbs hıza düş dendi. Pek birşey anlamadım :frowning: Snr margin değeri nedir veya iyileştirmek için ne yapmam gerek.
Şimdiden teşekkürler.

Eğer aynı apartmanda bakır altyapı üzerinden sizden daha yüksek hız alan aboneler var ise yapmanız gereken şey ankastreden modeme gelen kabloyu kontrol etmeniz veya ettirmeniz olacaktır. Snr değerini hattın kararlılık değeri yorumlayabiliriz. 13 db ve üzeri ise hat mükemmel durumda diyebiliriz, kademe kademe azaldıkça hattın kalite durumu da düşer. 6 db ve altında ise hat sağlıksız denilebilir. Daha detaylı bilgiyi internet üzerinde bulabilirsiniz.

1 Beğeni

detay bu şekilde. benim anladığım kadarı ile 7.7 gösteriyor. altın bir üstü o zaman. şöyle birşey sorsam bizim bina içine fiber kablo çekildi. ona bağlatabilirmiyim. TurkNet bilgi versem bir ücret talep eder mi?

1 Beğeni

Merhaba, TurkNet ekiplerinin Telekomun FTTB (binaya kadar fiber) veya FTTH (darieye kadar fiber) yetkisi yok. Bu durumu, Telekom ile görüşmeniz lazım. Hattınız da Aşırı FEC ve fazladan CRC hatalarını gördüm. Hattın da Dsl prizi, splitter özellikle ek varsa kullanma/yenile:(YAK1 ile). Ankastre bağlantılarını YAK1 ile yenileyebilirsin veya modeme giren rj45 ucu da yenileyebilirsin. Düşük SNR den dolayı da CRC üretimi daha aktif hale gelebiliyor. şuan da veya uzun vade de hattınız da kopma dalgalanma ping sorunları yoksa dikkate almayın.

TT fiberi üzerinden hizmet almak için TurkNet aboneliğinizi iptal ettirip fiber olarak tekrar TurkNet e başvuru yapabilirsiniz.

Bir alt pakete geçmenizi tavsiye etmiştim.