Snr margin kopma ile ilgili

merhaba dostlar öncelikle benim internetimde çok fazla kopma sorunu mevcuttu bende aşağıda olan
fotoğraf ile beraber çözümledim fakat internet hızım baya bi düştü haliyle benim burda hangi ayarları yapmam hem kopma sorununu çözer hemde alabileceğim maximum hızı alırım
CRC hatası bu fotoğrafı çektiğimde :72 idi ve dsl 1 gün 7 saattir açıktı

2 Beğeni

hiç bilen yok mu? bunu nasıl yapacağız düzgün

Gelen hat kablonuzun kalitesi ,sağlamlığı ve hat zayıflamanız etkilemektedir.Ayrıca altyapınızın sağlamlığıda önemlidir.

anlıyorum fakat demek istediğim burdaki ayarlarda ne yapsam daha stabil hızlı ve kopmadan kullanırım onu demek istedim

Selamlar, yaşadığınız sorunu öncelikle TurkNet Online İşlem Merkezine girerek sık sık kopma ketegorili bir kayıt açarak bize iletin. Teknik destek arkadaşlarımız hizmetinizi baştan aşağı kontrol etsinler ve size yapmanız gereken işlemleri söylesinler.

Merhaba, @Baran dediğine katılıyorum ve ekliyorum. Diyeceğim yöntemlerin kesin çözümü değildir. SNR 10dB’e çekin “VDSL Settings” te RX AGC ayarını high performans yapın bir deneyelim, kopma ve hız sorunlarına dikkat çekelim.

1 Beğeni

3 ay boyunca destek kaydı oluşturdum hiçbir çözüm bulunamadı en sonunda kutuya çok uzaksınız oyüzden yapılacak birşey yok denip kapattılar konuyu

1 Beğeni

şuan hali hazırda kararlılık ayarımı kapattığımda

bu şekilde
değerler alıyorum

Değerlerin normal bu hıza göre. Tavsiyem kopma söz konusu ise 10db aşşağısın da kalmasın ama 8dB de hatta sorun yok ise kalsın. Hattının sonuna kadar kullanmışsın nerdeyse.

vdsl profil 17 a aldım ve şuan bu şekildeyken rx afc yi high performansa çekeyim mi ?

Söylediğim ayarlar da Kopma oldumu önceki ayarlara göre? Eğer oldu ise 10dB’de high performans alın

2 saat 39 dakikadır bağlı kaldım kopma yaşamadım CRC hatasıda 34 oldu şuanda rx agcyi high performans aldm ama 10dbye çekmedim kopma olmaz umarım ek olarak hat değerlerimde INP 0.7 symbols 0 olması gerekiyormuş galiba buda biraz ping yapabiliyormuş nasıl azaltabilirim acaba ? bilginiz var mı

INP konusuna hakim değilim, net birşey söyleyemem. Tahmin de bulunacak olursam ınp o seviye de olması pingi etkileyeceğini düşünmüyorum. Bakın, yukarıda ki ayarları minimum 24 saat boyunca denememiz lazım ki emin olalım, en azından yapılan ayarlar günü kurtarması lazım. Böyle kalsın 24saat olunca buradan veya özelden irtibata geçebilirsiniz.


bu şekilde bıraktım yaklaşık 5 saattir açık 42 crc hatası almışım

17 saat 39 dakikadır bağlıyım yaklaşık 610 crc hatası almışım ama dediğim gibi çok fazla değiken hız ve ping değerleri alıyorm

1 Beğeni

11dB Rx AGC ayarını Stable yapın 60mb’e kadar düşebilir hızınız ama daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Maalesef hem performans hem de kaliteden ödün vermeden birşeyler değişmez.

şuan için değerler bu şekilde hiç kopma olmadı sadece akşam 20:00-22:00 arası pingim yüksek oluyor okadar şuanlık

Günü böyle de kurtarabiliyorsa sorun yok tabii, pingi de ne kadar önemsediğinize de bağlı bir durum. CRC yükten dolayı aşırı artış var ama, hattın da genel bir problem yok ise önemsemeyin. 1 Gün daha izleyelim, ayar değişikliği yapmadan siz de gözlemleyin.

snr marginimi arttırsam bile o saatlerde pingim oluyor ne yaparsam yapayım oluyor benlik değil sanırım TurkNet 'e destek kaydı oluşturdum yoğunluktan dediler 18:00-22:00’a kadar

Olabilir, Bölgeniz de belki de ağ trafiği daha yoğundur. İlerde bu durum ile ilgili ağ konumunuzu farklı bölgeden veya il, ilçeden transfer ettirmeniz bu durumu önleyebilir. Bu işleme Network ekipleri karar veriyor diye biliyorum.