Snr Margin Değerlerinde Aniden Düşme Ve Ping Sorunu

Merhaba, ttnet Zyxel VMG3312-B10B vdsl modemi kullanmaktayım. Yazılım sürümüm 1.00(AAPP.7 dir. Sorunum ise nPerf üzerinden ping değerlerim 17 ile 23 arasında lakin türk bir sunucu ya girdiğimde 30-40 veya farklı test sitelerinde yine 30 seviyelerinde dalgalanma yapıyor ve bu sorun yeni başladı öncesinde 23 de sabit kalıyordu. Snr Margin değerim ise 17db den, 11db seviyelerine düştü. Bu düşüş neyle alakalı nasıl ping imi eski stabil düşük haline getirebilirim? Pc ethernet üzerinden bağlı ve arka plan uygulamaları kapalı, ölçüm esnasında wifi ve diğer tüm internet kullanımlarda kapalı. 2 pc üzerinden ayrı ayrı test sağladığımda sonuç yine aynı. Spliter, dsl, cat6 kablolar olmak üzere hepsini gözden geçirdim sorun yok. Nasıl bir çözüm bulmalıyım? Ayrıca, TurkNet in satmış olduğu, ZyXEL VMG8623-T50B modemi, şuan kullanmakta olduğum modemden daha düşük ping değerleri elde eder miyim? Bu arada 384TL 12 taksit olan modem, 468TL 12 taksit olmuş. Bu kadar zam çok fazla !!!

1, 2 ay önce ki değerlerim ise, Ekran görüntüsü 2021-03-29 085631

Modemle alakalı olduğunu sanmıyorum hat değerlerindeki düşüş yeni abone, hattaki dezenformasyon vs gibi nedenlerle de mümkün olabiliyor. Hattın araştırılması gerek nihayetinde

Cevabın için teşekkür ederim. TurkNet den destek kaydı oluşturdum lakin çözüm odaklı bir dönüş yok maalesef.

1 Beğeni

yardımcı olmamaları üzücü

Benzeri bir durumu yaşadım. 1 ay içinde maksimum alabileceğim hız 130mbit den 80mbitlere kadar düşmüştü farklı bir konudan kayıt açtığımda TT saha ekibi aradı ona bu durumu da ilettim saha dolabına gelen kablolara belediyenin kazıları sırasında hasar verdiğini bu yüzden olduğunu iletmişti. 1 aya onarım olacak dedi şuan 20 günde ara sıra kopmalar oldu ve 120mbitleri yeniden görmeye başladım. Sizde de buna benzer bir durum olabilir TT ile irtibata geçebilirsen bilgi vereceklerdir.

TT yi aradığımda yardımcı oluyorlar mı yani? Servis sağlayıcısı farklı diye olmuyorlar biliyorum.

Selamlar, müşteri numaranızı bana özel mesaj üzerinden iletir misiniz? Sizin hizmetinizi kontrol ederek yardımcı olmaya çalışacağım.

1 Beğeni

Selam, mesaj ile iletilmiştir.

Yardımcı olacağım dedin cevap vermiyorsun. Göstermelik mi yapıyorsun bunları anlamadım?

Teknik ekibe iletilmiştir sorunun biraz beklersen hallederler

Tt yardımcı olmak zorunda evinize kadar gelen hattan onlar sorumlular herhangi bir kablo sıkıntısı varsa yardımcı olurlar