Snr margin değeri ve crc sorunu

merhabalar, yaklaşlık 2 yıldır TurkNet kullanıcısıyım. 35mbps download 3mbps upload paketi kullanmaktayım. son 4-5 aya kadar sorun yaşamadım fakat 4-5 aydır download hızımda sıkıntılar yaşıyorum. 30-35mbps civarında iken birden 1-5mbps’e düşüyor son 1 haftadır ise download hızım bir kaç dk olduktan sonra gidiyor.

snr margin değerinin önemini öğrendiğimde modemde 8.3db civardındaydı. modem restleme, splitter yerine direk bağlantı gibi şeyleri denedim. en son olarak modem üzerinden (asus dsl-n16) üzerinde snr margin değerinde oynama yapmaya izin verdiğini görüp 20dbye çektim. bu yazıyı girene kadar yaklaşık 1saat 30dk civarı internetim normal çalışıyordu değerlerin görselini ekte görebilirsiniz;

daha sonra crc değerim birden biner biner arttı ve modemi resledim. tekrar düzeldi gibi şuanlık. yani bağlantımın bir süre stabil çalışıp birden kesilmesinin nedenini çözemedim. neleri kontrol etmem gerekiyor? teşekkürler.

Hat zayıflaması yüksek elektrikçi çağırıp iç tesisat kontrolü yaptırın.

merhaba arkadaşlar, internetimdeki sorunun modemin yazılımından kaynaklandığı sonucuna ulaştim. asus dsl n16 modemin güncel sürümünde sorun var sanırım yazılımını bir önceki sürüme düşürdüm. bir eski sürüme geçirince download hizimdaki düşme ve kopmalar düzeldi.

Hangi sürümü kullanıyorsun dostum? Asus Dsl n16 Benimkide bende kopma yaşıyorum

1.1.2.3_805 sürümünü kurdum nerdeyse 1haftadir stabil çalışıyor. asus sitesinden indirebilirsin.

Kesinti var mı dostum? Hala aktif mi

bir dönem hizim bazen 5 mbpsye kadar düşüyordu. modem ac kapa yapinca düzeliyordu. ticket falan attim ama hatta sorun yoktu bende modemi sifirladim. sıfırladıktan sonra bu sefer internetim bir iki dk oluyor sonra gidiyor crc hataları artıyordu anlık olarak. daha sonra snr margini modem arayüzünde yükselttim böylece internet daha bi uzun stabil çalıştı ama yine de 1 2 saat sonra yeniden aç kapa yapmam gerekti. modemi servise de getirdim çözüm olmadı. daha sonra internette donanım yazılımını düşürmeyle alakali bir sey gördüm onu denedim ve sanırım bir kac hafta oldu hizim düşmüyor 30-35mbps civarı alıyorum.

denedim bu arada güncel sürümle bir alt sürümu. güncel sürümde sorun devam ediyordu eski surumu kurdum ondan beri henüz sorun yaşamadım.

Merhaba, Kopmalara karşı 743, 790 ve 805 i deneyebilirsiniz. Ben 790’da bir kaç haftadır aşırı CRC üretimi yaşıyordum 805 sürümüne geçtikten sonra CRC üretimi normal/ideal seviyeye düştü.