SNR Dalgalanması

2 haftadır SNR değerleri dalgalanmaya başladı.

2 hafta önce 7Nisan günü internet 30’dan fazla koptu geri geldi. Destek kaydı bıraktım, bıraktıktan sonra düzelttiler ama bu sefer de SNR değerleri aşırı dalgalanmaya başladı. Normalde 8-10 arasında gezerdi ama 6 dan yukarı çıkmaz oldu ve sürekli düşüp yükseliyordu. 0.3 0.4 gibi değerlere düşüp çıkıyordu. Hatta -2 li değerleri bile gördüm.

Bunlar olurken de internet resmen donuyordu. Veri akışı tamamiyle duruyor, hem upload hem download 0’a düşüyor 8-10 saniye sonra geri düzeliyor. Bu durum her dakika başı oluyor. Haliyle kullanılamaz duruma geldi.

Sayısız destek kaydından sonra bu sabah 75 olan hızımı 50’ye düşürmeyi teklif ettiler SNR dalgalanması durur dediler ve hattınız stabilleşir dediler. Geçiş işlemini yaptık 50mb tanımlandı. 44-45 arası hız aldım.

Ancak dalgalanma hala devam ediyor, eskisi kadar sık olmasa da hala oluyor ve internet kopmadığı halde veri akışı 10 saniye boyunca duruyor resmen.

Apartmanda 3 daire var, 3ümüz de VDSL kullanıyoruz, komşularda bir sorun yok, stabil 66-70 arası hız alıyorlar ve söylediklerine göre kopma donma olmamış uzun zamandır.

Port değişikliği için talepte bulunacağım, o da sorunumu çözmez ise başka alternatiflere bakmak zorundayım.

2 kişi haftanın 3-4 günü evden çalışıyoruz. İnternet hayati önem taşıyor. Ne şirket serverıyla bağlantı kurabildik 2 haftadır ne UYAP. Telefonun mobil datasını bitirdik resmen. Bugün ekstra data aldım.

Video ya bakarsanız 1. dakikadan sonra dalgalanmayı görürsünüz. 1.56’da bağlantı kopuyor videoda görünüyor.

Hocam kablonuzda ek falan varsa oksitlenmiş olabilir. Elektrikçiye bir kontrol ettirin kablonuzu. Yoksa arıza kaydı bırakın saha ekibi kontrol sağlasın. Onun dışında sizin yapabilcekleriniz VDSL ayarlarından snr margini 10db üstü bir değere kitleyin ki kopmalarla uğraşmayın.

Dün hızımı 12/4’e düşürmüşler. Bugün tekrar 75’e kadar tanımladılar. Ara sıra yine SNR dalgalanması oluyor ama eskisi gibi değil. Uzun süreler stabil bağlantı alabildim bugün. 50-55 arası hız alabiliyorum. Önceden stabil 65-68 arası hız alıyordum ama olsun buna da şükür.

Telefon işleri yapan elektrikçi usta getirdim, apartmandaki kutudan yeni hat çektik evin içine CAT6 kablo yepyeni. Usta da söyledi zaten yine sorun olursa ya sokaktaki dolapdan ya da porttan kaynaklı olabilir dedi.

Reglete de baktı bir şey görünmüyor dedi.

Zaten üst komşu da VDSL kullanıyor o da 65 hız alıyor stabil. Hiç arıza olmamış yakın zamanda.

Bayramdan sonraya kadar bekleyeceğim. Umarım düzelmiştir.

Bir de upload 15 idi şimdi 8’e sabitlemişler. Onu yükseltmemizin imkanı var mı yoksa hiç ellememek mi lazım?

Selamlar @spinaltap, upload hızları kademeli olarak yükseltiliyor. Sizin ek bir işlem yapmanıza gerek yok.