Saye sistemi için toplu olarak edevletten şikayet

Merhaba, hoş geldin. :raised_hand_with_fingers_splayed:


Bu sınırlamalar, yerleşik operatörün ticari, çıkarı uğruna ve kuvvetler ayrılığını önemsemeyen, otorite amacı bir hedef gütmeye devam ettikleri sürece bir gelişme olmaz. Adamlar, ekstra 3, 4mb Uploadları zor verdi. Benim şahsi düşüncem; kullanıcılar bu konu da pasta payına hak sahibi olamıyor, oldurmazlar özellikle yıl olmuş 2021 tabiri caizse “Upload savaşları” çıkması gereken yerde “Upload fakirliği” çekiyoruz.


BKZ: 2023 5G için bir kaç operatör el ele verilmesinin gerekliliğini söylüyor ve bunu yerleşik operatörün de bu ve bunun gibi ortak yapılaşmaya yani kuvvetler ayrılığı olmasını benimsemesi ve hayata geçirmesi gerekli. Çünkü: 5G maliyetli bir durum, bırakın TT, TN, SO, VO gibi firmaları, her hangi bir firmanın tek başına yüklenmesi güç ve yavaş olur.


xDSL hatlarda Upload sınırı kaldırılması bir yönden sorun olabilir çünkü her altyapı kaldırmaz: CRC artışları ve performans kayıpları v.b sorunlar olabilir veya Upload her müşteririn özel tanım yapılması gibi bir uygulama olabilir yani hattı kaldırdığı kadar alması ama FİBER’ de kesinlikle sınırlamalar kalkmalı.
Ortalama bir kullanıcı SNR 18 upload değeri ile 8mb kullansa 50mb gibi büyük tanım hattını, zayıflamaya uğratır özellikle down sınırdaysa hat felç kalabilir.